Tutdere, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında harita mühendisleri ile harita ve kadastro teknikerlerinin atanmaları ve istihdamları konusunda gerekli çalışmaların yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Köyden kente göçün tüm hızıyla devam ettiğine, büyükşehirler başta olmak üzere kentleşme oranında da önemli bir büyümenin söz konusu olduğuna dikkat çeken Tutdere, “Kentleşmedeki hızlı büyümeye rağmen kamu kurumlarında istihdam edilen harita mühendisleri ile harita ve kadastro teknikerleri sayısında büyük bir düşüş yaşanmıştır.” dedi.

"Harita ve kadastro teknikerlerinin mezun sayısı 40 bini aştı, iki yılda 64 kişi atandı"
 
Harita Mühendisliği ile Harita ve Kadastro Teknikerliği bölümlerinden mezun olan öğrenci sayısına dikkat çeken Tutdere, "AK Parti iktidarının son beş yılında; Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine harita mühendisliğinden 182 kişi, son iki yılda 40 bini aşan mezun sayısına rağmen harita ve kadastro teknikerlerinden ise sadece 64 kişi atanmıştır.” diyerek on binlerce kişinin atanmayı beklediğini aktardı.

"Milletimize hizmet etmek için bekliyorlar"

Tutdere, "Mezun harita mühendisleri ile harita ve kadastro teknikerleri milletimize hizmet etmek, kentlerimizi fiziki, ekonomik ve sosyal anlamda geliştirerek ülkemizin kalkınmasına destek olmak istiyorlar." dedi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çağrı

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara çağrıda bulunan Tutdere, "Mağdur ettiğiniz harita mühendisleri ile harita ve kadastro teknikerlerinin sesine kulak verin, atanmaları ve istihdamları konusunda gerekli çalışmaları bir an önce yapın. Harita mühendislerimiz ile harita ve kadastro teknikerlerimizin mağduriyetlerini bir an önce giderin."ifadesini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha