Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Adıyaman Milletvekili Av.Abdurrahman TUTDERE, Adıyaman’da elektrik dağıtımının yüklenicisi AKEDAŞ hakkında şikâyetlerin artması üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Tutdere; “Adıyaman’da elektrik dağıtım işinin yüklenicisi olan AKEDAŞ şirketi son günlerde abonelerinin bir kısmının sözleşme yenilemeye davet ederek aboneliği yenilemekte ve güvence bedeli almaktadır. Bu husus kamuoyunda ve vatandaşta ciddi anlamda kaygı yaratmıştır. Daha önce sözleşme yaptığı sırada güvence bedeli ödeyen vatandaşlardan yeniden güvence bedeli alınacak olması vatandaşların mükerrer güvence bedeli ödemesine neden olacağından maddi anlamda mağduriyetlere yol açacaktır. Bu durumun vatandaşa doğru bir şekilde aktarılması ve olası mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla bu konunun takipçisi olacak ve vatandaşların taleplerini sonuna kadar dillendireceğim.”dedi.

Gizli kapaklı bir şekilde adeta oldu bittiye getirircesine uygulamalar yapanlara ve vatandaşın mağduriyetine neden olan bu uygulamalara sessiz kalmayan, daha önce de AKEDAŞ yetkilileriyle bizzat görüşerek vatandaşın taleplerini ve yaşanan mağduriyetleri dile getiren  CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE, konunun bir türlü açıklığa kavuşmaması, vatandaşların mağduriyetlerinin henüz giderilmemiş olması ve konuyla ilgili şikayetlerin artması üzerine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ’in yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Editör: Adıyaman Haber