Milletvekili Tutdere, mesajında ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun, ülkeyi özgürlüğe kavuşturan altın bir sayfa olduğunu kaydet

30 Ağustos günü aziz milletin “Ya istiklal ya ölüm” diyerek çıktığı yolda hedefine ulaştığını bu topraklarda yaşayan insanların asla tutsak yaşamayacağını bütün dünyaya gösterdiğini vurgulayan Tutdere, şunları kaydetti:

''Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatları işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiştir. Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı daha mazlum milletlerin de tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasına ilham vermiştir. Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak, bunlara karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz.”

Tutdere, özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkın bugün de 30 Ağustos 1922 günü kadar canlı olduğunu belirterek,  ''Bu ülkenin bütün yurttaşları eşit haklara sahip olarak yaşayacak, adalet hâkim olacak ve iktidar da halka saygı duyarak, halka hesap vererek görevini yerine getirecektir. Bağımsızlığın ve özgürlüğün teminatı adalettir. “Ya istiklal ya ölüm” diyen ruh, adalet mücadelesinin daimi ateşidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm yurttaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha