CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, TBMM kürsüsünde iktidarın 2019 karnesini çıkardı. Sözü sık sık AK Parti sıralarından sataşmalarla kesilen Tutdere, mecliste termik santral tartışmaları sürerken, Hamzalar mezrasına elektrik bağlanmadığı için mum ışığında ders çalışan kız çocuklarının fotoğrafını gösterdi. “Son günlerde, özellikle, bu Mecliste elektrik üreten santralleri, bacaları konuştuk. Ben de seçim bölgem olan Adıyaman'dan, elektriğe başka bir yönüyle sizin bakmanızı öneriyorum ve başka bir tabloya dikkatlerinizi çekiyorum. Bu fotoğraf Afganistan'da çekilmedi. Bu fotoğraf Suriye'de savaş alanında çekilmedi. Bu fotoğraf Adıyaman'ımızın Gölbaşı ilçemizin Hamzalar köyünün Hasanlar mezrasında çekildi. Bu fotoğrafta ne var? Yüzükoyun ders çalışan 4 kız öğrencimiz var, gaz lambasında ders çalışıyorlar. Değerli iktidar milletvekilleri, gaz lambasında ders çalışan 4 öğrenci.Gölbaşı'nın bu mezrasında AK PARTİ iktidarı döneminde elektrik yok. Geçen sefer de bu kürsüden söylemiştim, Ramazan Bey not almıştı. Notunuzun gereği yerine getirilmedi Ramazan Bey. Elektrik yok, elektrik! diyen Tutdere konuşmasına şöyle devam etti;

-"1 ARALIK ADIYAMAN’IN İL OLUŞUNU KUTLARIM"

1 Aralık 1954’te Adıyaman’ın il oluşunun yıl dönümü olduğunu belirten milletvekili “Vekili olmaktan büyük onur duyduğum Adıyaman'ımızın il oluşunun yıl dönümü. Buradan bütün Adıyamanlı hemşehrilerimin, Adıyamanlı dostlarımızın yıl dönümünü kutluyorum, hepsine saygı ve selamlarımı iletiyorum” dedi. 

-"2019 FOTOĞRAFI: 8 MİLYONLUK İŞSİZLER ORDUSU"

Türkiye’nin genel fotoğrafında iktidarın 8 milyonu aşkın işsizler ordusu, 30 milyonu aşkın icra dosyası, yoksulluktan, işsizlikten intihar eden onlarca kişi, sorunları çözülemeyen EYT'li, adalet özlemi ve talebi karşılanamayan milyonların koşullarını 2019 yılında da düzeltemediğini belirten Tutdere, Adıyaman’ın Ak Parti döneminde kamu hizmetleri bakımından mağdur edildiğini hatırlattı. 

O kamu yatırımlarını şu sözlerle sıraladı; 

-"HIZLI TREN PROJESİNDE NE YOL VAR NE PROJE"

İktidarınız döneminde ulaştırma konusunda özellikle Gerger yolu, Çelikhan yolu, Sincik yolu yapılmamıştır. Taahhütte bulundunuz "yapacağız" dediniz yapmadınız. "Adıyaman-Kahta-Gölbaşı hızlı tren projesini yapacağız." dediniz, seçimlerde billboardlara tren fotoğrafları koydunuz, 2019'un sonuna geldik ortada ne yol var ne de proje var. Sağlık yönünden Adıyaman'ın tek devlet hastanesini yıktınız şu anda tabelası var, kendisi yok. "300 yataklı devlet hastanesi yapacağız." dediniz, yapmadınız. Yine, "150 yataklı hastane yapacağız." dediniz, yapmadınız. "Sulama projelerinde birtakım hizmetleri yapacağız." dediniz, "2019 yılında Adıyaman topraklarını suyla buluşturacağız." dediniz, buluşturmadınız. 

-"KOÇALİ’NİN SADECE YÜZDE 45’İ TAMAMLANDI"

Daha geçen hafta Adıyaman'dan geldim, ortada su yok. Baraj inşaatları başladı. Koçali Barajı'nda su tutulup 2019 yılında Adıyaman'a su verilecekti, Bakana sordum, gelen cevap yüzde 45'i tamamlanmış olduğu yönünde. Barajın yüzde 45'i tamamlanmış, sulama projelerine henüz başlanmamış, kazma dahi vurulmamış; Çetintepe Barajı'nda aynı şekilde, Gömükan Barajı'nda aynı şekilde; pompaj istasyonları yok; çiftçi, köylü su bekliyor. 2019 yılında da bu özlem giderilemedi. 

-"TÜTÜN ÜRETİCİSİNE VERGİ İNDİRİMİ YAPILMADI"

iktidarınız döneminde Adıyamanlı tütün üreticisini mağdur ettiniz. "Adıyamanlı tütün üreticisinin sorunlarını çözeceğiz." dediniz, tütün üreticisini üç yıldan altı yıla kadar hapisle cezalandıracak kanunu çıkardınız. "Vergi indirimi yapacağız." dediniz, yapmadınız.  Geçen bütçe görüşmelerinde Maliye Bakanına sorduk "Vergi indirimini, özellikle tek başına içilebilme özelliğine sahip sarmalık tütünlerdeki vergi indirimini ne zaman yapacaksınız?" diye sorduk, daha önceki Maliye Bakanı söz vermişti, yapılmadı. Aradan iki yıl geçti, ortada kanun yok, indirim yok.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha