Tutdere; TPAO’nun Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonlar Müdürlüğü bünyesinde yürütülen bazı faaliyetlerinin, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye ait TPIC’e devri 12 Haziran tarihli Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırılmış ve neticede bahsi geçen faaliyetler TPİC’e devredilmiştir. TPİC’e devri yapılmadan önce bu işlerde fiilen çalışan işçiler şu an hiçbir birimde çalıştırılmamaktadırlar. Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde kadrosu olan ancak yaklaşık 9 aydır önceki işlerine gönderilmeyen işçiler maddi ve manevi olarak mağdur durumdadırlar. Mağduriyetlerin giderilmesi ve belirsizliğin sonlandırılması anlamında konun takipçisi olacağım” dedi.

Konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunan CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

            Aşağıdaki sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygıyla arz ve talep ederim. 21/09/2018

Av.Abdurrahman TUTDERE

                                                                                              Adıyaman Milletvekili

                                                                       Anayasa Komisyonu Üyesi

            TPAO’nun Sondaj, Workover, Kuyu Tamamlama ve Jeofizik Operasyonlar Müdürlüğü bünyesinde yürütülen bazı faaliyetlerinin, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ’ye ait TPIC’e devri 12 Haziran tarihli Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırılmış ve neticede bahsi geçen faaliyetler TPİC’e devredilmiştir.

            TPİC’e devri yapılmadan önce bu işlerde fiilen çalışan işçiler şu an hiçbir birimde çalıştırılmamaktadırlar. Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde kadrosu olan ancak yaklaşık 9 aydır önceki işlerine gönderilmeyen işçiler maddi ve manevi olarak mağdur durumdadırlar. Mağduriyetlerin giderilmesi ve belirsizliğin sonlandırılması anlamında;

  1. TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde devir sonrası fiilen çalıştırılmayarak kuru maaş alan işçi sayısı kaçtır?

  1. Bu işçilerin eski işlerinde çalıştırılmaları, başka bir kuruma nakilleri veya iş akitlerinin sonlandırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışma söz konusu mudur?

  1. İşçilerin zaman içerisinde kazandıkları deneyim, bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanma adına bu işçilerin TPAO bünyesinde başka bir birimde çalıştırılmaları için herhangi bir çalışma söz konusu mudur?

  1. Yaklaşık 9 aydan beri önceki işlerine gönderilmeyen TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nde bekletilen sadece kuru maaşı ödenen işçilerin akıbeti ne olacak?
Editör: Adıyaman Haber