“Gönül isterdi ki Adıyaman’da Adıyaman’a ilişkin bir şey söyleseydi”

Özhaseki’nin Adıyaman’da Adıyaman’ı konuşmadığını öne süren Tutdere, “Özhaseki’nin Adıyaman’daki yoksullukla ve Adıyaman’da yarım kalan kamu yatırımlarıyla ilgili ne diyeceğini hepimiz çok merak ediyorduk. Ancak açıklamalarına baktığımızda Adıyaman’la ilgili bir tek kelime söylemedi” dedi. 

“Adıyamanlının sizden, iktidardan beklentilerine ilişkin, yarım kalan projelerinize ilişkin ve Adıyaman’ın yoksulluğuna, işsizliğine ilişkin tek kelime etmediniz” diyen Tutdere, konuşmasında; “Geldiniz Adıyaman’dan Adana, İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerimizin çalışkan belediye başkanlarını eleştirdiniz. Başka hiçbir şey söylemediniz. Gönül isterdi ki Adıyaman’da Adıyaman’a ilişkin bir şey söyleseydiniz. Gönül isterdi ki Adıyaman’ın gençlerine ilişkin, Adıyaman’ın çiftçisine ilişkin, Adıyaman’ın şu anda kepenk kapatma aşamasına gelmiş esnafına ilişkin bir şey söyleseydiniz. Adıyaman’da hayat pahalılığıyla, zamlarla boğuşan, artı evine ekmek götüremeyecek duruma gelen yurttaşlarımıza ilişkin bir şey söyleseydiniz. Onların derdine deva olacak bir şey söyleseydiniz. Ama hiçbir şey söylemediniz. Klasik siyasetinizi sürdürdünüz” ifadelerine yer verdi.

“Konuşmalarında kendi genel başkanını tarif etmiş”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin Adıyaman’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik söylemlerine de karşılık veren TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tutdere, “Özhaseki burada Sayın Genel Başkanımıza ilişkin de ‘çok yalan söylüyor’ demiş. Herhalde Özhaseki bu yorumuyla kendi genel başkanını tarif etti. Çünkü Sayın AK Parti Genel Başkanı’nın bütün konuşmalarına açıklamalarına, özellikle Adıyaman’a ilişkin vaatlerine baktığımızda verdikleri sözleri yerine getirmediklerini görüyoruz. Herhalde bu sözüyle kendilerini tarif etmişlerdir” dedi.  

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha