-"HER GÜN KADINA YÖNELİK ŞİDDET, TACİZ VE MOBİNG HABERLERİNİ GÖRMEKTEN RAHATSIZIZ"

CHP Adıyaman Milletvekili Tutdere yaptığı açıklamada, “Her gün kadına yönelik şiddet, taciz, mobing haberlerini görmekten rahatsızız, kadınların rahatsızlığını biz de içimizde yaşıyoruz."dedi.

Hükümetin bu alanda tedbir almaktan uzak olduğuna değinen Tutdere, "Bizler her zaman anne, eş, kardeş, arkadaş olan kadınlarla hayatın her alanında omuz omuza olmayı kendimize şiar edindik, böyle bir kültürden geliyoruz. Cumhuriyetin tarihinin aynı zamanda aydınlık bir Türkiye için mücadele eden kadınların tarihi olmuştur. Kadınlar, toplumsal hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler, aynı zamanda bölge ülkelerindeki hemcinslerine örnek olmuşlardır. Kadınlar Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar ilerleme, eşitlik ve özgürlükten yana attıkları kararlı ve cesur adımlar; geleceğimize dair umutlarımızı artırmaktadır."şeklinde ifade etti.

-"KADINLARIN BARIŞA,HUKUKA ÜLKEMİZİN DOĞASINA SAHİP ÇIKACAKLARINA İNANCIMIZ TAMDIR"

Tutdere, adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınların bütün baskılara karşı çıkarak ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Kadınları eve hapsetmeyi amaçlayan düzeni, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları çocuk yaşta gelin yapan, yoksulluğa mahkûm eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlar özgürleşecektir. Kadınlar özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir. Kadınların barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancımız tamdır. Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi de hiç şüphesiz kadınlar olacaktır. Kadınların mücadelesinin yürüdüğümüz zorlu yolları aydınlatması temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha