-“YETKİLİLER ARTIK SORUMLULUK ALMAK ZORUNDADIR”

Tutdere, şöyle devam etti:

“İstismar vakaları, toplumun birbirine olan güvenini yok ediyor. Yetkililer artık sorumluluk almak zorundalar. Bu tür yaraların kapatılamaz olsa dahi yasalar, verilen cezalar, yapılan açıklamalar ve alınan önlemlerle birlikte toplumda ve kişilerde kaybedilen güven duygusu tamir edilebilir. Bugünden itibaren de görmek istediğimiz şey, yetkililerin hem suçluların cezalandırılması hem de toplumda gözgöre göre büyüyen bu konu hakkında somut adım atıp, artık sorumluluk almalarıdır. Her yeni güne taciz, tecavüz haberleriyle uyandığımız; kadınların, erkeklerin, ebeveynlerin, dahası çocukların kendisini güvensiz hissettiği bir ortamda sağlıklı bir toplum olamayız.”

-“İSTİSMAR SUÇU 10 YILDA,  7 KAT ARTTI”

 Türkiye’de son 10 yıl içinde  cinsel istismarla ilgili açılan dava sayısı 2 bin 337’den 14 bin 394’e yükseldiğini vurgulayan Tutdere, “Mahkum sayısı da 1607’den 13 bin 396’ya çıkmıştır. İstismarcıların yaş ortalaması 40 ila 70, istismara uğrayan çocuklar ise 10 yaşından küçüktür. Bu durum, suçun yaklaşık yedi kat arttığını gösteriyor. Rakamlar içinde toplumda yükselen özenli kadın ve çocuk istismarı mücadelesinin payı olduğunu biliyoruz, günün sonunda ortaya çıkan sayıların toplumun birbirine olan güvenini yok ettiğini de iyi biliyoruz.”dedi.

Tutdere, henüz yakın zamada, İBB Meclisinde “Toplumsal Cinsiyet Komisyonu Kurulması” teklifinin AK Parti oylarıyla reddedilmesi, olunan yeri özetlediğini vurgulayarak, “İstismar zihniyetine karşı, ancak hep birlikte, toplumsal bir mücadele içinde olursak çocuklarımızı koruyabilir, geleceğimizi güvenle kurabiliriz. Gereken yasaların çıkarılması, suçlulara hakedilen cezaların verilmesi için yetkililere açık çağrıda bulunuyoruz. Biz, meclisimizde elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha