Milletvekili Tutdere, ölüm yolu olarak anılan Çelikhan-Malatya yolunu meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne seslendi, "Şimdiye kadar şikayetlere kulak tıkadınız"

-“TEDBİR ALMANIZ İÇİN DAHA KAÇ KİŞİ ÖLMELİ?"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM’nin uzun süre sonra mesai yaptığı ilk genel kurul toplantısında ‘ölüm yolu’ olarak anılan Çelikhan-Malatya yolunu gündeme taşıdı. Yolda son 2 ay içinde yaşanan beş kazada biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 32 kişi yaralandı.

-“BU YOLDA TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR!”

Milletvekili Tutdere, mecliste yaptığı konuşmada, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapılan çağrı ve şikâyetlere bugüne kadar kulak tıkadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Keskin virajları, meydana gelen ölümlü trafik kazalarıyla nam salmış, ‘ölüm yolu’ olarak tabir edilen Adıyaman Çelikhan-Malatya karayolu, bu ay içinde de ölüm saçmaya devam etti. Mart ve Nisan aylarında meydana gelen 5 trafik kazasında 1'i bebek 2 yurttaşımız hayatını kaybetti, 32 yurttaşımız ağır şekilde yaralandı. Bu yolda gerekli tedbirlerin alınması, çalışmaların yapılması için daha kaç yurttaşımızın can vermesini bekliyorsunuz? Bu yoldaki hatanın belirlenmesi ve gerekli çalışmaların başlamasını Adıyaman halkı adına talep ediyoruz. Standart dışı olan yolun artan trafik yoğunluğu, trafik güvenliğini tehlikeye atıyor. Yol güzergâhındaki maden ocağı ve baraj şantiyelerine ait büyük ve küçük çok sayıda aracın güzergâhı kullanması nedeniyle risk sürücü ve seyahat edenler için daha da artmıştır. Yaşanan kazalarda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

-“SON İKİ AYDA 5 KAZA YAŞANDI”

Çelikhan Malatya yolunda yalnızca son 2 ay içinde beş trafik kazası yaşandı. 32 yurttaş yaralanırken, biri bebek iki kişi hayatını kaybetti. Son olarak 29 Nisan’da yaşanan iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı, bir yaşındaki Abuzer Yeşilyurt yaşamını yitirdi. 19 Nisanda bir otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 2 yurttaş yaralanırken, 24 Mart tarihinde iki minibüsün çarpışması sonucu 21 kişi yaralandı. 15 Martta yaşanan kazada ise, 27 yaşındaki ana sınıfı öğretmeni Cennet Üzümcü hayatını kaybederken, 6 aylık kızı ve eşi Mehmet Üzümcü kazadan yaralı olarak kurtuldu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha