Tutdere mesajında, "Darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum."dedi.
Hain darbe girişiminin üzerinden tam 4 yıl geçtiğini hatırlatan Tutdere,şu ifadelere yer verdi:

" Mevcut iktidarın yanlış politikaları nedeniyle devlet içerisinde örgütlenen FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz’da hain darbe kalkışmasıyla 249 yurttaşımızı şehit etmiş, yüzlerce yurttaşımızı yaralamış ve milli egemenliğin sembolü Meclisimizi bombalayarak hain yüzünü açıkça göstermiştir. Öncelikle darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. "

Tutdere, iktidarın 2010 referandumundan sonra özellikle HSYK seçimlerinde yapmış olduğu değişiklik ve yüksek yargıya atamış olduğu yargıçlar eliyle darbeye giden sürecin yolunun açıldığını söyledi.

"Tüm darbeleri ve darbecileri de lanetliyoruz"

Yargı eliyle açılan kumpas davaları nedeniyle fetöcü subayların üst rütbelere terfi ettirilerek, daha sonra bu subayların hain darbe girişimine kalkıştığını vurgulayan Tutdere, "15 Temmuz darbe girişimi, demokrasiyi hedef alan bir girişim ve bir insanlık suçudur. Darbe girişimini fırsat bilerek demokrasiyi rafa kaldırmak ve insanlığın ortak değerlerine, hak ve hürriyetlerine saldırmak, kişisel ve siyasal menfaat uğruna toplumun huzur ve refahını yok saymak da demokrasiyle bağdaşmaz. Demokrasiyi ve hukuku yok etmeyi amaçlayan tüm oluşumlara karşı halkımızla birlikte ‘inadına demokrasi’ diyerek mücadelemize devam edeceğiz. Demokratik hukuk devletine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Tüm darbeleri ve darbecileri de lanetliyoruz. "şeklinde ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha