Türkiye Büyük Millet Meclisinde Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılımıyla İçişleri Bakanlığının Bütçe ve kesin hesap görüşmeleri gerçekleşti. Bakan Soylu’nun bütçe takdimiyle başlayan görüşmeler milletvekillerinin konuşmalarıyla devam etti.

Bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak tütün sorununun bütün sıcaklığıyla devam ettiğini ve hükümetin tütün sorununa hala bir çözüm bulamadığını vurgulayan Tutdere, el konulan tütünler nedeniyle Bakan Soylu’ya yüklendi. 

"2020 yılında kaç kişiye işlem yaptınız? "

Tutdere, “Sayın Bakan, Adıyaman başta olmak üzere bölgede çok yaygın olarak üretilen ve Türkiye'de yaygın bir şekilde satılan sarmalık tütün meselesiyle ilgili sorun bütün sıcaklığıyla olduğu gibi duruyor, hükümet olarak bir türlü çözemediniz. Bu konuya ilişkin de biz sizlere soru soruyoruz, Sayın Bakan, 2020 yılında kaç kilo tütün yakaladınız, kaç kişiye işlem yaptınız, ne kadar idari para cezası kestiniz?" diyoruz. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir üyesi olarak, milletin vekili olarak size soruyorum, sizin verdiğiniz cevap burada Sayın Bakan, "4733'e göre işlem yapılıyor" demişsiniz. İyi de bunu biz de biliyoruz. 4733'e göre işlem yapıldığını biliyoruz ama biz size bunu sormuyoruz."dedi.

"Sorularımıza net ve şeffaf cevaplar verin!"

Tutdere, tütün konusunda açık ve net şekilde soru sorduklarının ve aynı açıklıkta cevap beklediklerinin altını çizerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Size; Türkçe, açık ve net soruyorum, Kaç kişiye işlem yaptınız, ne kadar tütüne el koydunuz, ne kadar tütün imha edildi ve kaç kişi hakkında idari işlem yaptınız?" diye soruyoruz.Ancak sizden cevap alamıyoruz. Göndermiş olduğumuz sorulara süresi içerisinde net ve şeffaf bir biçimde cevap vermenizi bekliyoruz. Eğer siz zamanında net bir cevap verirseniz bizler de kamuoyunu doğru bilgilendiririz."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha