TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, referandum çalışmaları kapsamında, beraberinde Işık Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bilal Işık ile birlikte Perre Haber Ajansı'nın ziyaret etti. Ziyaretinde referandum sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın, artık son düzlüğe girildiğini kaydetti. Süreç içerisinde tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının söyleyeceğini söylediğini belirten Aydın, "Artık sözün de kararın da gerçek manada sahibi olan milletin huzuruna sandık gidecek.  Yarın sabah saat 07:00 itibari ile sandıklarda oy kullanma işlemi başlayacak.  Artık mühür milletin elinde. Bu millet kararın gerçek sahibi ve kendi iradesini sandıkta tecelli edecek.  Nasıl bir Türkiye istediğini, nasıl bir gelecek planladığını... Milletimizin yüksek teveccühleri ile yarın itibari ile belirlenecek. Tabi şurada eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercihte bulunma durumunda kaldığını milletimiz biliyor. Tüm saha çalışmalarımızda beldelerimizde köylerimizde il ve ilçe merkezlerimizde yaptığımız tüm çalışmalarımızda bunun bir siyaset üstü bir mesele olarak ele alındığını net bir şekilde gördük" dedi.
"SİYASİ PARTİYE OY VERMEYECEĞİZ"
Referandumda hiçbir siyasi parti ya da adaya oy verilmeyeceğini kaydeden Aydın, "Meselenin bir siyasi parti meselesi yâda bir şahsi mesele olmadığını herkes çok iyi biliyor. Meselenin gerçekte memleket meselesi olduğunun farkındalar. Dolayısıyla nasıl bir memleket düşünüyoruz, nasıl bir Türkiye istiyoruz? O, geçmişte darbeler tarihinin yoğun olarak hissedildiği koalisyonlarla birlikte yokluğun, yolsuzluğun olduğu kısa süreli istikrarsız hükümetlerle birlikte  Türkiye'nin açlığa mahkum edildiği ve çatışmalara mahkum edildiği  ve bu çatışmalardan  tüm her kesimin kaybettiği  bir eski Türkiye ile devam mı diyeceğiz yoksa  istikrarın hakim olacağı istikrarla güçlü tek başına iktidarla birlikte yeni ve güçlü  bir Türkiye mi diyeceğiz? İstiklale ve istikbale emin adımlarla yürüyen bir Türkiye mi diyeceğiz.  Bunun kararını vereceğiz. Kendi geleceğimize oy vereceğiz, çocuklarımızın evlatlarımızın geleceğine oy vereceğiz. Nasıl bir Adıyaman, nasıl bir Türkiye düşlediğimize dair onu gerçekleştirme adına kullanacağımız oy, ilk defa böyle bir fırsat milletin önüne geliyor.  Tarihi bir fırsat ve fırsatı aziz milletimiz çok iyi değerlendirecektir.  Çünkü bundan sonra ki süreçte de millete sormayabilirler. Tekrar ilk defa bu soru yöneltiliyor. Ey millet siz nasıl yönetilmek istiyorsunuz? Nasıl bir sistemle nasıl bir hükümet sistemi ile nasıl bir Türkiye düşlüyorsunuz diye böyle bir soruya inşallah yarın büyük bir cevap alacağız bu milletten. 2023 hedeflerine doğru Türkiye'nin gelişmesi noktasındaki bütün engellerin ortadan kaldırılması anlamında Adıyaman buradan büyük bir evet cevabı ile inşallah çıkacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
EYALET İDDİALARINA YANIT VERDİ 
Halkın önüne getirilen anayasa değişikliği teklifinin çok açık ve net olduğunu ifade eden Aydın, "Bu maddelerin hiçbirin de kesinlikle buna dair en küçük bir ima dahi yoktur.  En ufak bir yoruma açık bir hususu yoktur ve çok nettir.   Tam tersi merkezi üniter yapımızı güçlendiren bir sistemdir.  Bakın bunu şurada özellikle söylemek istiyorum bir taraftan PKK bölücü örgüt eğer  evet çıkarsa biz biteriz diyor terör  ve hayır'a destek veriyor.  Terör örgütü eyaleti istemez mi?   Terör örgütü Türkiye'nin bölünmesini istemez mi?  İster, onlar çareyi hayır da buluyorsa onlar hayır'ı destekliyor ise terör örgütleri aslında buraya dikkat etmemiz gerekir.  Yani bu ülkede bu şehirde yaşayan ülkesini, vatanını, bayrağını düşünen herkesin bu noktada bu ülkenin üniter yapısını güçlendirmek adına  Evet için çaba sarf etmesi gerektiği kanaatindeyim.  Çünkü kesinlikle hiçbir madde eyaletler en ufak şekil de ima dahi etmiyor. Böyle bir şey bizim asla ve asla gündemimiz de olmadı.  Buna ilişkin sayın Cumhurbaşkanımzın sayın Başbakanımızın da açıklamaları da nettir.  Sayın Bahçelide zaten dün gece net bir şekil de bu kararı verdi ve eyaletle ilgili bir sorun olmadığını zaten o da ifade etti.  Dolayısı ile hiçkimse kafa karışıklığına yol açacak bir söylem de bulunmasın" açıklamasında bulundu. 
Aydın, şunları söyledi: "Anayasanın il maddesi ile ilgili, ne eyalet ile ilgili, ne de herhangi bir hükümet sistemi ilgili değil de devlet yönetimi ile ilgili en ufak şekilde bir değişiklik getirilmemiştir.  Bizim getirdiğimiz paket ortada . Tam da güçlü bir iktidar istikrarlı ve tam bağımsız ve Türkiye'nin tam bağımsız olması noktasında istiklale ve istikbale yürümesi anlamın da getirdiğimiz üniter yapıyı güçlendiren bir paket.  Bu pakette en ufak eyalete ilişkin bir paket bir izah mümkün değildir.  Buna karşı yapılan tüm açıklamaları kesin bir şekilde reddediyoruz. Evet ile birlikte üniter yapıyı daha da güçlendireceğiz inşallah."

Merkez üssü Samsat olan depremin ardından yapılanlar hakkında da hatırlatmalarda bulunan Aydın, "Bu depremi yakından hisseden  Adıyamanımıza, Kahtamıza da tekrar  geçmiş  olsun diyorum.  Burada tabi ciddi manada yapılar hasar gördü. 2048 civarında toplam konutlar, bunun nerede ise 1500'e yakını şu ya da bu şekilde hasarlı  görünüyor.  İlk etapta tabi Allah hükümetimizden devletimizden razı olsun, zeval vermesin,  2 saat içerisinde hemen  bütün yerleşim yerleri ile irtibata geçildi.  Anında AFAD Başkanı burada idi.  Sabahında hepimiz buralarda idik köy köy, mahalle mahalle gezdik.  bütün sorunları yerinde inceledik tespit ettik ve ilk andan itibaren çadır isteyen herkesin çadırları kuruldu. Yine gıda ve her türlü ihtiyaçlar temin edildi.  Sayın Valimiz, sağlık çalışanları, STK'lar  AFAD yetkilileri  ve diğer bütün çalışanlar ile birlikte  Samsat ilçemizde gerçekten geceli gündüzlü hep halkımızın içinde idi.  Her derdine derman oldu ve bu yaraları sarmak adına da ciddi gayretler sarf edildi" ifadelerini kullandı.
Çadırlarda yaşamanın kolay olmadığının da altını çizen Aydın, "Tabi ben de Başbakanımıza gittim AFAD'dan sorumlu olan Başbakan Yardımcımız Veysi Bey ile görüştük.  Yine aynı şekilde Ankara'da AFAD Başkanı ile bir araya geldik. Öncelikle Samsat'ın bir zemin etüdüne ihtiyacı olduğunu ifade ettik. Çünkü oradaki kardeşlerimiz de zeminde problem olduğu iddialarını dillendirince biz gerçekten eğer yeni bir Samsat kuracak isek, yeniden inşa edecek isek sağlam bir zeminde yapmak durumundayız. Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştük. Bir ekip gönderildi. Gerçekten zeminde problem varsa başka bir alternatif ararız. Yok, ise, sağlamsa da yerinde yeniden inşa edilecek.  Bunun için kalıcı konutların olması için Başbakanımızla görüşme halindeyiz" değerlendirmesinde bulundu. 
"ÇELİKHANDAKİ SIKINTILAR TESPİT EDİLDİ"
Aşırı yağıştan etkilenen Çelikhan ilçesi ile ilgili de konuşan Aydın, "Çelikhanlı kardeşlerime geçmiş olsun diyorum.  Ciddi manada bir yağış oldu.  Belki bir ay boyunca yağan yağış normal şartlarda bir gecede düştü. O yağışı bizde Adıyaman merkez de dahi hissettik o gece ama Çelikhan da özellikle köy yollarımızda ciddi bir hasar olduğunu gördük ve burada sayın Valimiz dün yine aynı şekilde orada idi.  Bizler de sürekli irtibat halinde idik.  Orada ki bütün sıkıntılar ihtiyaçlar yerin de tespit edildi. En kısa zaman içerisinde de giderceğiz ve orada yaşayan bütün vatandaşlarımızın mağduriyetleri de giderilecektir" dedi.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha