Aydın, yaptığı açıklamada, "Hâlihazırda, ilimiz ve ilçlerimiz genelinde sağlık alanında son yıllarda yapılan yatırımlar tarihte görülmemiş bir şekilde katlanarak devam etmektedir. Adıyaman özellikle sağlık alanında son on altı yılda yapılan yatırımlarla her geçen gün herkesin gıpta ile baktığı bir noktada olmaya devam etmektedir. Her alanda ve özellikle sağlık hizmetleri kapsamında milletvekili arkadaşlarımızla beraber takip ve gayretlerimiz olanca hızıyla devam etmektedir. Yapılan verimli çalışmalar neticesinde bir bir somut adımlar atılarak, Adıyamanımızın ve ilçelerinin sağlık yatırımlarıyla beraber, her türlü gereksiniminin giderilmesi noktasında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Projelerin hızlandırılmasının yanı sıra aciliyet ve önem arz eden tüm gereksinimlerinin karşılanması için de hızla sonuç almaktayız.
Yeni otogarın karşısında şu an hizmet vermekte olan Eğitim ve Araştırma Hastanesine bitişik nizamdaki 55.000 m2 ‘lik arsaya, yatak kapasitesi herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan 360’a çıkabilecek şekilde, 300 yataklı Kadın Doğum Hastanesi yapılacaktır"dedi.
-  300 YATAKLI KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTANESİ'NİN YAPIM İHALESİ 8 AĞUSTOS 2018'DE YAPILACAKTIR.

Aydın, "Yeni yapılacak Kadın Doğum Hastanesi ile şu anki erişkin hastalara hizmet veren hastanemiz fiziksel olarak alttan birbirine bağlanacak olup hastaneye ek olarak Tıp Fakültesi başta olmak üzere sağlık ile ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin eğitim göreceği Morfoloji Binası ve her iki hastanedeki personel çocuklarına yönelik Kreş de inşa edilecektir. Hastanenin içinde 27 yataklı Anne Oteli ve 4 yataklı Gebe Oteli, hastane üzerinde helikopterlerin iniş yapabileceği Helipet sahası bulunacaktır.
Yine, Türkiye’de ilk kez bir Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde olacak şekilde 12 yataklı Onkoloji Merkezi hastane bünyesinde hizmete açılacak olup; bu merkezde ilk kez LINAC cihazı ile radyoterapi (ışın tedavisi) uygulanacaktır.
Türkiye’de çok az sayıdaki devlet hastanesinde bulunan Tüp Bebek Merkezinin açılmasıyla hastalarımız başka illere gitmeyecek; tam tersi il dışından birçok hasta şifa bulmak amacıyla ilimize gelecektir. Giriş ve bodrum katlarıyla birlikte 9 kat olacak hastanede Adıyaman’da ilk kez riskli gebelerin takip edildiği Perinatal Merkez ve kadın doğum hastanelerine yönelik 12 Yataklı Erişkin Yoğun Bakım Servisi açılacak. Böylelikle %67 oranında azalan il dışı sevkimiz daha da azalmış olacaktır. Ayrıca kadın doğum hastanemizde yine ilk kez açılacak 20 yataklı SDL (sancı, doğum, loğusa) odası sayesinde hem mahremiyetin hem de konforun en üst seviyede olduğu doğumlar gerçekleştirilebilecektir. Adıyamanlı hemşerilerimizin sağlık hizmetlerinden en modern, hızlı ve kaliteli bir şekilde yararlanması için her daim seferber olmaya devam edeceğiz"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha