Taş açıklamasında; “Bugün, Filistin topraklarının bölünerek Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulduğu Nekbe, yani Filistinli kardeşlerimizin Büyük Felaket olarak adlandırdıkları günün 70. Yıldönümü. Filistin davası küresel bir adalet ve vicdan meselesidir.

Filistinli kardeşlerimiz tam 70 yıldır hak mücadelesi yapıyor, sonuç alamıyor. 70 yıldan beri hakları, toprakları daha da aşınıyor, işgal ve zulüm devam ediyor.

İsrail, Doğu Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olacağı iki devletli, adil ve sürdürülebilir bir barışa karşı çıkarak ateşle oynuyor. Ve maalesef barışı istediğini kanıtlayan Filistin adeta cezalandırılıyor, barışı reddeden İsrail yönetimi ödüllendiriliyor.

Bu vahim tarihi süreçte ABD’nin ezici bir çoğunluğun itirazına rağmen Kudüs konusundaki kararını inatla uygulamaya koymasını kınıyoruz. ABD bu kararı uygulamaktan vazgeçmelidir. Böyle bir kararı bir nebze hafifletecek bir hamle ABD’nin Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımasıdır. Baştan Avrupa birliği ülkeleri olmak üzerem henüz Filistin Devleti’ni tanımamış ülkeler de Filistin Devleti’ni tanıma kararı almalıdırlar.

Bir yandan, Müslüman dünyanın temsilcisi, iddiasını taşıyıp, diğer taraftan, o Müslüman dünyaya, eziyet yapanlarla çıkar birliktelikleri kurmaya devam etmek yanlıştır.

Her felaket durum, sözle değil fiille, aksiyonla karşılık bulmazsa, itibarlı bir politikaya sahip olamazsınız.

Türkiye Cumhuriyeti’ne ve bölgeye yapılacak en büyük iyilik, ülkemizi yönetenleri, lafla peynir gemisi yürütmekten, men etmektir.

Ekran önündeki bir “one minute” ile, 9 yıl idare ettiler, bu 9 yılda, binlerce Filistinli kardeşimizin katledilmesi, hiç durmadı.

Bu çok acıdır.

Yaşanan son vahim durum, ülkemiz yöneticilerine, artık dürüst, tutarlı ve ciddi bir dış politika ihtiyacını göstermeye yetmelidir.

Filistin halkına, desteğimizi göstermek istiyorsak, bundan daha etkin ve sonuç alıcı bir dış siyaset tavrı olamaz.

İlk gün söylediğim gibi, Türkiye var oldukça Filistin yalnız olmayacaktır.

Türkiye’nin çevre coğrafyasında yaşanan, yaşanacak olan her durumda, bizim dış politika anlayışımızın büyük önemi vardır.

Tavır ve kararların bu sorumluluk içerisinde olması lazımdır.

Bir kez daha, çocukların, masum insanların katledilmesinden duyduğum acıyı ve üzüntüyü paylaşmak isterim.

İYİ Parti, güçlünün hukukunun değil, hukukun gücünün hakim olduğu bir dünya istiyor, bunun mücadelesini vereceğiz.

Hak yerini buluncaya kadar Filistin Davasını kendi davamız olarak benimsemeyi sürdüreceğiz. Filistinli kardeşlerimizle azami dayanışma içinde olacağız.

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde ve bugün Filistin topraklarında Filistin halkının barışçıl gösterilerine karşı İsrail Devletinin çok sayıda Filistinliyi katletmesinden ve binlercesini yaralamasından dolayı derin bir acı duyuyor, İsrail’in tutumunu şiddetle tel’in ediyoruz. Davaları uğruna şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.” Dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber