- ORTA-DOĞU BATAKLIĞINA DİKKAT!

Ulubey, yazılı açıklaasında, "ABD Başkanı Trump ben Irak Şam İslam Devleti örgütüyle  (IŞID) uğraşmam diyor, bu sizin yani Türkiye 'nin sorumluluğundadır diyor. Türkiye bizim düşündüğümüzün dışında bir şey yaparsa Türk ekonomisini yok ederim diye ültimatom veriyor. Ben hiçbir şekilde ABD ve Trump yönetimine güvenmiyorum."dedi.

Türkiye'nin  Suriye politikasında derin bir yara aldığını vurgulayan, Ulubey, şunları kaydetti:

"Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile operasyon yapılacak, Işidcilerin sorumluluğu alınacak. Bununla yapılmak istenen terör saldırılarına set çekmek, sınırda güvenlik koridoru oluşturmaktır. Türkiye bir çıkmaza sürükleniyor buna dikkat etmesi gerekiyor. Evet sınırlarımızı korumalıyız. Etkin bir dış politikayla Trump'un tutarsız siyasetine güvenmek mümkün değil. Teslimiyetçi bir dış politika ülkeye yarar sağlamaz."

-"ÜLKEMİZ BU SABAH ZAMLARLA UYANDI"

Ulubey, Türkiye'nin hiçbir şekilde kirli bir savaşın içine sürüklenmemesi gerektiğine ilişkin, şöyle devam etti:

"Ekonomi giderek derinleşiyor. Atatürk 'ün, Yurtta Barış,Dünyada Barış İlkesinden " asla ve asla vazgeçmemeliyiz. Peki terör örgütlerini besleyen kimdi? Tabiki ABD. ABD yarattığı IŞİD'in kendi amacı için kullandıktan sonra cezaevine attı, şimdi de ben vatandaşlarımın vergisiyle besleyemem diyerek topu Türkiye' ye atıyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Sn. Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyona yeşil ışık yaktı. Trump bu 'yeşil ışık' için şart koştu.

Buna göre; Türkiye, Fırat’ın doğusunda halen hapishanelerde tutulan 10 bine yakın IŞİD teröristi ve bunların kamplarda yaşayan ailelerininin de sorumluluğunu üstlenecek. Trump’ın şartı, telefon konuşmasının hemen ardından Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamasında, hapishanelerdeki IŞİD militanlarının sorumluluğunun Türkiye’ye bırakılmasıyla birlikte, 'Vergi ödeyen Amerikan vatandaşlarının üzerindeki yükün kalkacağı' da vurgulandı."

-"TÜRKİYE BU BATAKLIĞA NEDEN EK BAŞINA SÜRÜKLENİYOR"

Fatma Ulubey, her vatandaşın ortak akılla sorması gereken sorular olduğuna işaret ederek, "Türkiye bu bataklığa neden tek başına sürükleniyor? Ekonomisi zaten iyi olmayan ülkemiz bu durumun altından nasıl kalkacak? Biz ABD'nin her istediğini kabul edecek miyiz? Trump vergi ödeyen Amerikan vatandaşlarının üzerinde yük kalkacak diyor! Peki bizim vatandaşımız da vergi ödemiyor mu? Bizim vatandaşımızın sırtına yüklenecek olan vergi yükü nasıl kalkacak?Allah ülkemizi korusun ve sonumuzu hayır eylesin!.."şeklinde ifade etti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha