Ulubey, yazılı açıklamasında, ülkeye demokrasiyi ve özgürlükleri getiren Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu'na iktidar yanlısı yandaş medya tarafından abartısız her gün hakaret edildiğini ileri sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun sadece sözlü hakaretlere maruz kalmayarak belirli aralıklarla da fiziki saldırılara da uğradığını savunan Ulubey, Soner Yalçın'ın 20 Kasım 2020 tarihindeki makalesinin başlığı ve yazdıklarını paylaştı.

Üzerinde düşünülmesi gereken bir yazı olduğunu vurgulayan Ulubey, şöyle devam etti:

"CHP liderinin geçmiş yıllarda uğradığı saldırılar dile getirilmiş, anımsamamızda fayda var. 08.04.2014 tarihinde TBMM'de grup konuşması yapmak için salona giderken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, "Kılıçdaroğlu'nu vatan haini olarak görüyorum, hatta ileri giderek  kendisine gıcık oluyorum" dedi. 09.06.2016 tarihinde  İstanbul Fatih Camii'nde şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı.25 .08. 2016 tarihinde Artvin Ardanuç ilçesinde Kılıçdaroğlu'nu taşıyan konvoya ateş açıldı; bir Mehmetçik şehit oldu. 05.07.2017 tarihinde Adalet Yürüyüşü sırasında bir IŞİD militanı tarafından suikast teşebbüsünde bulunuldu.21 Nisan 2019 yılında Ankara Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan Sn. Kılıçdaroğlu linç edilmek istendi. Güvenlik güçleri tarafından çevredeki bir eve götürüldü. Kalabalığın, evi taşlaması ve 'yakın evi' sloganları atması üzerine ve özellikle bir kadının yakın o evi demesi içindeki nefret duygusunu artıran neydi ?..

Ve yine bir kaç gün önce Organize  Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde tehdit ve hakaret dolu söylemlerinin ardındaki suskuluğunun nedeni nedir?...Ve hatta MHP liderinin Çakıcı' ya sahip çıkmasını ne ile açıklarsınız?....Yandaş medya suskun, ülkeyi yönetenler suskun!

Millet itifakının lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bu süreci iyi götürmüş farklı siyasi görüşleri bir arada tutmayı başarmıştır. Adaletten , evrensel hukuk ilkelerinden bahsedildiği bir dönemde yaşanan tüm  bu çalkantılar neyin nesi?...Bu ülkede herkes için hak, hukuk, adalet diyerek yola çıkan, bu ülke halkı için demokrasi  söylemlerinden asla vazgeçmeyen ana muhalefet liderinin yaşadıklarını görmezlikten geliyorsa,  kendimizi nasıl güvende hissedeceğiz?"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha