Siyasetçi yazar Fatma Ulubey, CHP'nin kurultayı ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.   

CHP'nin geçmişten günümüze demokrasi, Türkiye’de siyasal kültürün kurumsal temellerinin atılması ve siyasal hayatın şekillenmesinde önemli bir rol oynadığını savunan Ulubey, "Cumhuriyet Halk Partisi birçok bakımdan Türkiye’de ilkleri temsil etmiştir. CHP’nin kurumsal tarihi incelendiğinde de bu net görülecektir. Bu aynı zamanda Türkiye’de siyasal hayatın geçirdiği dönüşümü anlamak bakımından da bizlere önemli ipuçları verecektir." dedi.

Ulubey şöyle devam etti:

"Hiç Şüphe yok ki CHP’deki dönüşümü anlamanın en kestirme yolu parti kurultaylarıdır. Kurultaylarda verilen mesajlar ve bu mesajları hayata geçirme ve toplum kesimlerine umut olabilme yoludur. Her birimizin amacı birlik ,beraberlik içerisinde el ele, omuz omuza verip ülkemizin aydın geleceği, demokrasinin gelişmesi, gerçek anlamda büyümesi, güçlenmesi ve çağdaş medeniyet yolunda ilerlemesidir. Dürüst, ilkeli Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, deneyimli kadrolarla, ilkelerimiz ve değerlerimiz doğrultusunda iktidara yürüyoruz."

Pandemi gölgesinde 37. Olağan Kurultayın gerçekleştirildiğini aktaran Ulubey, "İlkeleri ve hedefleri ortaya koyan Kılıçdaroğlu, yeni bir anayasa, birarada yaşama kültürü vurgusu, Kürt meselesini, Ortadoğu coğrafyasında barışı sağlayacağı vurguları oldukça önemlidir. Bu kurultayı muhalefetteki son kurultay olması mesajının da oldukça anlamlı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı siz o minberde ezan okuyamazdınız"

Ülkenin derinleşen sorunları karşısında CHP iktidarına ihtiyacın her geçen gün yükseldiğini ileri süren Ulubey, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi 18 yıldır tek başına yöneten AKP iktidarı ilk dönemini katmıyorum halka umut olamamıştır. Özellikle tüm avantajlar elindeyken kangrenleşen sorunlara ne demeli ? Atama bekleyen engelli gençler, öğretmenler, iki üniversite bitirmiş ama bir işe başvurma ümidini dahi kaybetmiş gençlere ne demeli? TUIK'in verilerine rağmen işsizlik ne durumda? Bugün hala suni gündemlerle ülkeyi oyalama taktiği. Ayasofya, Diyanet Başkanı'nın ülkenin kurucusu ve kurtarıcısına lanet okuyor, üstelik Diyaneti kuran Atatürk'e. Bu kurumun başındaki kişinin kurumuna ihanetidir aynı zamanda. Bilinmelidir ki, Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı siz o minberlerde ezan okuyamazdınız. Bugün eğer Camilerimizde ezan sesleri yükseliyorsa bunu ,Ya istiklal ya ölüm diyen Mustafa Kemal Atatürk'e borçlusunuz. Vatan bir bütündür, parçalanamaz" diyen Atatürk'e borçlusunuz. Baroların bölünmesi tartışmaları, Kanal İstanbul, ekonomi, yoksulluk."

"Türkiye'nin ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, insan odaklı bir siyasi anlayışa ihtiyaç var"

Ulubey, çözülmeyi bekleyen bir çok sorunun olduğunu ve bu sorunları iktidarın alternatifi olan CHP'nin sorunları çözebileceğini belirterek, "Şimdi sormak isterim. Kadın cinayetleri hergün öldürülen kadınlarımız Kanal İstanbul gibi gündem oluşturabildi mi bizim ülkemizde? Ya da Katar Emiri'nin annesi kadar gündem oluşturabildi mi? Sorunlar derinleşiyor ama birilerine göre ülke güllük gülistanlık olabilir. Tarım, hayvancılık bitti. Medyaya yansıyan görüntüler traktörleri haczedilen çiftçilerin tepkileri ve çaresizliği giderek çiftçiyi tarımdan uzaklaştırıyor. İthalat- ihracat sektörü geldiği nokta ortada. Özellikle korona salgınının etkisiyle geldiğimiz nokta turizm de payını aldı. Hal böyle iken gündemlerle ülke insanı meşgul ediliyor ya da uyutuluyor diyelim. Böyle bir tabloda Türkiye'nin birleştirici bir anlayışa ayrıştırmadan,ötekileştirmeden, insan odaklı bir siyasi anlayışa ihtiyaç vardır. Ve bu da Cumhuriyet Halk Partisidir. Ülkemiz ve Cumhuriyet Halk Partisi için her türlü demokratik mücadeleyi veren ve halkı uğruna üzerine düşeni fazlası ile yapan, iktidarın tek alternatifi ve umudu barış, kardeşlik ve adalet adına tarih yazan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çıktığı bu onurlu yolda başarılar diliyor, 37. Olağan Kurultayımızda PM üyelerini, YDK üyelerini, BKSP üyelerini tebrik eder kurultayın ülkemize ve partimize hayırlı olmasını dilerim."ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha