Yargucı, Muharrem Ayı nedeniyle yayınladığı mesajda "Kerbela; Hüseynilerin kanları ve Zeynebilerin nefesleriyle tarihe kazılmış Muhammedi bir mühürdür, Kerbela; mazlumun zalime ve onun zulmüne baş kaldırdığı yerin adıdır, Kerbela yüreklerimizin yandığı en büyük acıdır" dedi.

"Emevi döneminde tavan yaparak süre gelen Zahiri yaklaşım biçiminin "İslam" dinini Ritüelist çerçevelere hapsetmesi ve Batıni manada idrak edilemeyişi İslam dinine büyük zararlar verdi, vermeye devam ediyor"diyen Yargıcı, şunları kaydetti:

"Şöyle ki; Ramazana "Şeker bayramı" diyen bir idrak, Kurban Bayramı'nı da "Kavurma Şenliği" zannediyor. Ve Muharrem ayına girildiğinde bu Şuursuzluk büsbütün Zirve yapıyor. Muhammedî Matem demini gör(e)meyenler Kah Hicri yılbaşını bahane ediyorlar, Kah "Nuh'un (as) gemisi bugün karaya oturdu" diyerek şenleniyorlar. Kerbela, Hüseynilerin kanları ve Zeynebilerin nefesleriyle tarihe kazılmış Muhammedî bir mühürdür. Kerbela; mazlumun zalime ve onun zulmüne baş kaldırdığı yerin adıdır. Kerbela yüreklerimizin yandığı en büyük acıdır. Bizler; her zaman zalim Yezidlerin karşısında mazlum Hüseyinlerin yanında olacağız. Bu düşüncelerle Muharrem Ayı'nın ülkemize ve dünyamıza barış, huzur getirmesini temenni ediyor,  Kerbela'da kaybettiğimiz Peygamber'imizin göz bebeği Hz. Hüseyin başta olmak üzere tüm canlarımıza Allah'tan Rahmet diliyorum.  İrfan ve ibret mektebi Kerbelâ'yı anmak, anlamak, zihin ve gönül dünyamıza Evlâd-ı Resûl'den ayna tutabilmek ümidiyle, Bütün Ehlibeyt Muhiplerine Selâm ve saygılar sunuyorum" 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha