Milletvekili Taş mesajında, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engelli vatandaşların yaşam standartlarının geliştirilmesi bakımında önemli olduğunu söyledi.
Engelli vatandaşların hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin insani hak olduğunu vurgulayan Taş,"Kişinin doğuştan gelen, ya da sonradan edindiği engelinin gündelik, iş ve özel yaşamında olabildiğince az hissedilebilir hale geldiği bir yaşam için çabalarımız sürüyor. Engelli vatandaşlarımızın, yaşlı yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşamını daha kolay ve yaşanılır kılmak adına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteriyoruz" dedi.
Dezavantajlı vatandaşlara gösterilen ilgi ve desteğin sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlık ölçülerinden biri olduğunu belirten Taş,"Çağımızın getirdiği gelişmelere paralel olarak engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları sunulmaktadır. Bu fırsatlardan istifade etmelerine imkân sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve özürleri elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
Taş, mesajının devamında, "Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlar, daha iyi imkânlara sahip olarak engelsiz bir dünyada yaşamlarını sürdürmelerini temenni ediyorum"dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha