Milletvekili Tutdere, gazeteciler cemiyetinde yaptığı açıklamada, "Meclisin tatile girmesiyle birlikte Adıyaman’daki STK’ları, sendikaları ziyaret ediyoruz. Buradaki amacımız ilimizin sorunları ilgili görüş alışverişinde bulunup, Meclis’te bu sorunları çözmek için mücadele edeceğiz. Abdurrahman Tutdere tüm Adıyaman’ın vekilidir"dedi.  

Tutdere, ayrıca, "terörün her türlüsüne şiddetle karşıyız lanetliyoruz" ifadelerini kullanarak, şöyle konuştu:

"Adıyamandaki elim olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Ayrıca geçen mezarlıkta bir şehidimizin defni sırasında ve son olarak dün Adıyamandaki şehitlerimiz ve yaralılarımızı sormak için hastaneye gittiğimizde birilerinin burayı terk edin veya PKK’yı meclise taşıdınız tepkilerini çok tehlikeli bulduğumu belirtmek isterim. Çünkü bunun somut örneği biz Adıyamanda bahsedilen kesim bizim vekil çıkarmamamız için var güçleriyle çalıştılar. Buna rağmen Adıyaman bize muhalefet görevi verdi. Bölücülükle bizim uzaktan ve yakından işimiz olmaz ve karşıyız"

Başkan Dişkaya ise ziyaretten duyduğu memnuiyeti dile getirerek, "Milletvekilliğine seçilmeden öncede tanığımız bildiğimiz arkadaşımız CHP milletvekili Abdurrahman Tutdere cemiyetimizi il başkanımızla ve başkan yardımcılarımızla, teşkilat mensuplarımızla birlikte ziyaretleri oldu. Bugün cemiyetimizi ziyarete geldiler, bu ziyaretten ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Tabii dün ilimizde hukuku bulunan terör hadisesiyle ilgili maalesef söylenecek söz bulmakta zorlandığım an bu andır. Vefat eden 4 tane evladımıza, asker kardeşimize Allahtan rahmet diliyoruz, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terörü herkes lanetlemeli, lanetliyor da, terörün adı, dili, dini, hiç bir şeyi olmaz.  Terör terördür, nereden gelirse gelsin. Adıyamanın duruşu da teröre karşı net olmuştur. Her zaman da net olacaktır. Adıyaman insanı teröre taviz ve prim vermez, içinde veren varsa da bu zaman içerisinde ayıklanır. Devletin kolluk görevlileri de bunları da alır, çeker, çıkarır. Ama Adıyaman Allah muhafaza bir Diyarbakır gibi, bir Şırnak gibi, terörle anılan bir il olmasında da haya ederiz. 2 acımız var. Biri vefat eden şehitlerimiz, cenabı Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Adıyaman adına zikredilen Adıyaman adıyla anılması sayın milletvekili Tutdere muhalefet, iktidarımızın tek ismi. İktidardan 4 vekilimiz, muhalefetten tek vekilimiz olunca, haliyle yükleri ağır olur. Burada bütün açıklığıyla ben söyleyeyim, Adıyaman gazeteciler cemiyeti olarak biz Adıyaman’ın huzuru, refahı için yapılacak ne olursa olsun her zaman irtibat halinde olmak isteriz. Bizlere düşen katkılar ne olursa birlikte paylaşmak isteriz. Daha da Adıyamanın ileri seviyelere gelmesi için iktidar kadar muhalefettin önemli olduğuna inananlardanız. Ankara'ya giden proje doğruysa o projenin iktidardan veya muhalefetten gitmesi önemli değil, uygulanabilirliği önemlidir. Ben sayın Tutderenin de geniş perspektiften baktığını bilirim. Bu konularla ilgili çok verimli çalışmalar yapacağına da olan kalbi duygularımı da ifade etmek isterim. Derli toplu çalışmalara imza atarlar"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha