Milletvekili Tutdere, Adıyaman’ın sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam ediyor.

Bu kez de Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki Çocuk Kardiyoloji Uzmanı eksikliğini TBMM Genel Kurul toplantısına taşıyan Tutdere “Sağlık Bakanlığı’nın bir an evvel buraya doktor atamasını bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Tutdere, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki Çocuk Kardiyoloji Uzmanı eksikliğini TBMM gündemine taşıdı. 
Tutdere, şunları ifade etti:

“1998 yılında açılan hastanemize ilk çocuk kardiyoloji doktoru 2014 yılında atandı. Sadece 2 yıl sonra yani, 2016 yılından itibaren ise ilimizde çocuk kardiyolojisi uzmanı yok. Bugün, doktor olmadığından dolayı, yeni doğan çocuklar, diğer çocuklar ve aileler mağdur olmaktadır. Sağlık Bakanlığından bir an evvel buraya doktor atamasını bekliyoruz. Türkiye’deki güncel çocuk kardiyoloğu sayısını öğrenmek için Sağlık Bakanlığı’na bir soru önergesi verdik. Geçtiğimiz yılların verileriyle konuşacak olursak, toplamda sadece 21 ilde bu branşta doktor çalıştığını biliyoruz. Bütün Türkiye’nin ihtiyacını 21 il karşılayamaz.”

-“YANIT GELİNCE KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ”

Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili son olarak paylaştığı 2011 verilerine göre, Türkiye’de sadece 21 ilde çocuk kardiyoloğu bulunurken 60 ilde bu branşta doktor olmadığını vurgulayan Tutdere,  "Aynı veriler, Türkiye’deki çocuk kardiyolog sayısının toplamda sadece 116 olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye İstatistik Kurumuna göre ise, 2013-2016 yılları arasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, bin kişi başına düşen hekim sayısı TÜİK rakamlarına yalnızca 1 olarak yansıyor. "dedi.

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, çocuk kardiyologlarının Türkiye’de bölgelere göre dağılımlarını öğrenmek istediği önergesine Sağlık Bakanlığı’ndan yanıt geldiğinde kamuoyuna duyuracağını belirtti.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha