Bakan Varank'a Adıyaman Küçük Sanayi Sitesinde çok ciddi sıkıntıların olduğunu aktaran Tutdere, sanayi sitesinin yerleşim bölgesinin içinde kaldığını belirterek, esnafın yeni dükkan ve iş yeri bulamadıklarını kaydetti.

Tutdere, şu ifadelere yer verdi:

"Mevcut küçük sanayi sitesinde 470 tane iş yeri var ancak 600 esnafımız bu 470 yerde faaliyet gösteriyor. Bazı dükkanlar ikiye bölünüyor. Şu anda bazı esnafımız buraları kullanmak zorunda kalıyor. Ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Küçük sanayi sitesi esnafımızın sizlerden talebi, küçük sanayi sitesine derhal yeni bir yer tahsisidir. Aksi takdirde küçük sanayi sitesinde yer bulamayan esnafımız şehir içinde kaçak alanlarda çalışma yapmak zorunda kalıyor. Bu da hem çevre anlamında hem de şehrin gürültüsü anlamında kirlilik yaratmaktadır. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi esnafının bu sorununun mutlaka giderilmesi ve karşılanması gerekiyor."

"Yatırımcılar OSB'de yer bulamadığı için Adıyaman'a yatırım yapamıyor"

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde de yer sorunu yaşandığını vurgulayan Tutdere, "Adıyaman 6'ncı bölgeye alındı. Ancak şu anda 6'ncı bölgeye alınmış olmasına rağmen gelen sanayicilerimize, iş adamlarımıza maalesef organize sanayimiz yer verememektedir. Yapmış olduğum görüşmelerde, 100'den fazla yatırımcı Adıyaman'a yatırım yapmak için geliyor ancak yer bulamıyor, çünkü şu an yer sorunu var. Yatırımcı; altyapısı, yolu, ulaşımı, elektrik sorunu çözülen arsalar istiyor ve şu anda organizede bu şekilde yer bulunmadığı için sanayicilerimiz Adıyaman'a yatırım yapmaktan vazgeçiyorlar ve komşu illere gidiyorlar. Adıyaman işsizliğin ve yoksulluğun kol gezdiği bir şehir; buradaki işsizliğin giderilmesi ve yoksulluğun önlenmesi anlamında, organize sanayi bölgesindeki bu eksikliklerin de mutlaka giderilmesi lazım."dedi.

"İktidar Adıyaman'ı ihmal ediyor"

Türkiye genelindeki bütün KOBİ'lerde olduğu gibi, Adıyaman'daki KOBİ'lerin de en büyük sorunlarından birisinin ara eleman sıkıntısı olduğunu ifade eden Tutdere, "Bakanlığınız ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın iş birliğiyle bu sanayicilerimizin ara eleman sıkıntısını giderecek okulların, sanayi bölgeleri içerisindeki meslek liselerinin mutlaka açılması gerekiyor. Sanayicilerimizin sizden bu şekilde de talepleri var. Tabii, biraz önce sayın cora söyledi, herhalde burada da iller arasındaki yatırımlar anlamında bir farkın olduğu da ortaya çıktı. Demek ki AK Parti iktidarı Adıyaman'ı ve Güneydoğuyu ihmal ediyor." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha