Bir otelde düzenlenen toplantıya CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, parti yöneticileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda, köy muhtarları kendi bölgelerinin sorunlarını dile getirerek, çözüm önerileri konusunda görüşlerini bildirdi.

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, burada yaptığı konuşmasında, vatandaşın bire bir tanıyarak oy verdiği muhtarların kendisi için ve partisi için çok önemli olduğunu belirterek, "Halkımız için çok önemli görevler ifa ediyorsunuz."dedi.

Bu toplantıda siyaset yapmayacağına işaret eden Tutdere, " Seçildiğim günden itibaren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde halkımızdan ve muhtarlardan gelen sorunların çözümü noktasında elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Amacımız hedefimiz Adıyamanımızın sorunlarını konuşan tartışan bir çalışma ortamı oluşturmaktır. Hem muhtarlarımızla bir araya gelmek, hem de köylerimizin sorunlarını çözüm için milletimizin derdine derman olmaktır."

Milletvekili Tutdere, Adıyaman'ın ve köylerin yıllardan beri gelen sorunlarının olduğunu belirterek, "Bizler bu sorunların farkındayız ama biz güç birliği yapamıyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, ortak paydamız Adıyaman olan ortak akılla hizmet etmektir. Burada iş muhtarlara, siyasilere, bürokratlara, sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Bu sorumluluk hepimizin ve herkesin bu taşın altına elini koymak durumundadır. Dertlerimiz ortak, sorunlarımız ortaktır. Düşüncemiz ne olursa olsun Adıyaman hepimizindir. Biz bu dönem bu modeli hayata geçirmek zorundayız. Biz dayanışma içerisinde olursa sorunları kısa sürede çözeriz. Çevremizdeki iller gelişirken biz geride kalıyoruz." dedi.

-"DARBEYE TEŞEBBÜS EDENLERİ KINIYORUM"

Milletvekili Tutdere, 15 Temmuz Günü ve Şehitlerini Anma Gününe dair ise  "Memleketimizdeki anayasal düzene ve hukuk düzenine, birlik ve beraberliğimize uzanan darbeleri ve darbeye teşebbüs edenleri kınıyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey bir daha olmaz." diye konuştu.

İl Başkanı Deniz Çakmak ise konuşmasında muhtarların kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Muhtarların halk ile siyasilerin arasında köprü vazifesi sağladığını vurgulayan Çakmak, amaçlarının sorunları muhtarlardan dinleyerek bunu ilgililere iletmek olduğunu kaydetti.

Yeni seçilen muhtarlarla da tanışmak istediklerini ifade eden Çakmak, "Yoğun bir seçim temposu yaşandı. Muhtarlarımızla bu tür çalıştayları birkaç ayda bir yenilemek toplum için güzel şeyler yapmaktır. Kentimizin sıkıntılarını vekilimiz mecliste dile getiriyor. Sizlerinde sorunlarınızı dile getirmenizle sorunların çözümü noktasında daha hızlı ve yerinde hareket edileceğine inanıyorum." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından köy muhtarları kendi bölgelerinin sorunlarını dile getirerek, çözüm önerileri konusunda görüşlerini aktardı. 

-"ORTAK MÜCADELE PLATFORMU GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Toplantının ardından Perre Haber Ajansına değerlendirmede bulunan Milletvekili Tutdere, önceki hafta il başkanı ve merkez ilçe başkanı ile birlikte önce Adıyaman merkez mahalle muhtarlarını yerine ziyaret ettiklerini belirtti.

Mahallede yaşayan insanlarımızın sorunlarını onlar ile ilgili çözüm önerilerini notları alarak ve bu sorunların çözümü hakkında bir görüş alışverişi yaptıklarını aktaran Tutdere, şunları ifade etti:

"Bugün de burada merkeze bağlı köy muhtarlarımız ile çok güzel verimli bir toplantı gerçekleşti ve burada muhtarlarımızı dinledik muhtarlarımızın kendi köyünde yaşayan vatandaşlarımızın köy tüzel kişilerinin sorunlar ve Adıyaman'ın genel sorunlarının istişarelerde bulunduk çok güzel bir toplantı gerçekleşti. Adıyaman'ın bu tür toplantılara ve bu tür ortak çalışmalara ihtiyacı var. Bundan sonraki süreçte de toplumun bütün kesimlerini işin içine katarak Adıyamanımızın sorunlarının çözümü konusunda ortak bir mücadele platformu gerçekleştireceğiz. Bundan sonraki çalışmalarımızı ilçelerde sürdüreceğiz bundan sonraki adım da artık ilçe bazlı çalışacağız. Muhtarlarımızı bir araya getirerek ziyaret ederek sorunlarını dinleyip ve bu sorunların takipçisi olacağız. Adıyaman da değişik bir anlayışla değişik bir farklılık örgütümüz de beraber halkımızın hizmetinde sorunlarına çözüm katkılarda bulunacağız. Ben sizin aracılığınızla bu toplantıya katılan ve mazeret bildirip toplantıya katılmayan bütün muhtarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız doğrudan demokrasi açısından gerçekten temsilcileridir. Onlar halkın 1. basamağı ulaştığı çok kıymetli görevler yapan muhtarlarımızı her zaman önemsiyoruz. Sayın genel başkanımız ve partimiz de muhtarlar konusunda çok hassas. Muhtarların hem kendi sorunlarını hem de temsil ettiği halkımızın sorunlarını çözme konusunda her türlü mücadeleyi bundan sonra da parlamentoda bu şehrin milletvekili olarak devam edeceğim." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha