CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere meclis genel kurulunda Adıyaman’daki orman köylülerinin sorunlarını dile getirdi.
 
Orman köylüsünün kalkınması için çıkarılan 2/B yasasının sorunları çözmeyip, daha da derinleştirdiğini belirten Tutdere, “Orman köylülerimizin kadimden beri kullandıkları fıstıklık, zeytinlik, bağ gibi yerler köylüye verileceğine, tekrar orman adına tescil edilmektedir. Sorunları bir de orman kadastro komisyonlarının uygulamaları katbekat artırmaktadır.” dedi. 
 
-“UYGULAMALAR GERÇEKTEN UZAK”
 
Komisyon uygulamalarının gerçeklerden uzak olduğunu dile getiren Milletvekili, “Komisyonların gerçeklerden uzak uygulamaları mağduriyetleri artırmış. Seçim bölgem olan Adıyaman'da da benzer sorunlar devam etmektedir. Merkez, Sincik, Gerger, Çelikhan, Tut, Besni ve Gölbaşı ilçelerimizdeki orman köylülerimiz de aynı şekilde aynı sorunlar nedeniyle mağdur durumdadırlar. En son, Çelikhan ilçemizin Pınarbaşı beldesinde yapılan orman kadastro çalışmaları yüzlerce mağduriyet yaratmıştır.” şeklinde konuştu.
 
-“BİZE DERMAN GEREK” 
 
2/B yasasının amacına uygun kullanılması için gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması için Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslenen Tutdere, “Köylülerimizin geçmişten bu yana kullandıkları tarım toprakları köylülerimize kalmalıdır. Yetkililer orman köylülerinin derdine yeni dert eklemek yerine, derman olmaya çalışmalıdır.” dedi.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha