Milletvekili Tutdere, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınların hayatın her alanından izole edilmeye çalışıldığını ve emeklerinin sömürüldüğüne dikkat çekti.

Kadınların emeklerinin görülmediğini ve yok sayıldığını vurgulayan Tutdere, şu ifadelere yer verdi:

"Kadınları eve hapsetmeyi amaçlayan düzeni, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları yoksulluğa mahkûm eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlar özgürleşecektir. Kadınlar özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir."

"Türkiye'nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi hiç şüphesiz kadınlar olacaktır"

Kadınların verdikleri onurlu ve haklı mücadeleye destek verdiğini ifade eden Tutdere, “Kadınlar eşitlik ve özgürlükten yana attıkları sağlam, kararlı ve cesur adımlarla geleceğimize dair umutlarımızı artırmaktadır. Adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlar bütün baskılara karşı çıkarak ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir." dedi.

Tutdere, "Türkiye'nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibinin hiç şüphesiz kadınların olacağına işaret ederek, "Kadınların mücadelesinin yürüdüğümüz zorlu yolları aydınlatması temennisiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum." dedi.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha