Milletvekili  Tutdere, yaptığı açıklamada, zorunlu hizmetten sonra doktorların bölgede kalmak istememelerinin iktidar tarafından üzerinde çalışılması gereken bir sorun olduğunu belirterek, "Adıyaman'a atanan uzman doktorlar zorunlu hizmetten sonra görevlerinden ayrılıyor, bu hastaları mağdur ediyor."dedi.

-"YENİ DOKTORUMUZA GÖREVİNDE BAŞARILAR DİLİYORUZ"

Tutdere, bir süre doktorsuz kaldıktan sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan yeni çocuk kardiyolojisi uzmanına yeni görevinde başarı diledi.

Tutdere, "Umarız bu doktorumuz da görev süresi dolduktan sonra hemen gitmez. Bölgemizde ve Doğu Anadolu bölgesinde doktorların zorunlu görevlerini tamamladıktan sonra tayinlerini istediklerine sıkça şahit oluyoruz. Bu süreçte Sağlık Bakanlığı hızlı bir atama yapmadığı için vatandaşlarımız ciddi sıkıntı yaşıyor. Bölgemizde bin kişi başına 1 doktor düşerken, zorunlu hizmetten sonra doktorların bölgemizde kalmak istememeleri iktidar tarafından üzerinde çalışılması gereken bir sorun." dedi. 

Tutdere, uzman doktorların zorunlu görevlerini tamamlamalarının ardından tayinlerini istemelerini gündeme getirdi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan yeni çocuk doktoruna görevinde başarılar diledi. 

Milletvekili Tutdere, "Adıyaman’daki bir önceki çocuk kardiyolojisi uzmanımız zorunlu hizmetini yerine getirdikten görevinden ayrıldı. 89. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kurasıyla yeni bir doktor atandı ama umarız görev süresi dolduktan sonra hemen gitmez. Zira bu süreçte Sağlık Bakanlığı hızlı bir atama yapmadığı için vatandaşlarımız için ciddi sıkıntılar doğuyor. Bu durum sadece bizim ilimiz için değil, bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri için geçerli. TÜİK ve Sağlık Bakanlığı verilerine göre, bölgemizde bin kişiye 1 doktor düşüyor. Zorunlu hizmetten sonra doktorların bölgemizde kalmak istememeleri iktidar tarafından üzerinde çalışılması gereken bir sorun." diye ifade etti.

-GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE 1 DOKTORA, BİN HASTA DÜŞÜYOR

Tutdere, Sağlık Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde ayrıca çocuk kardiyolojisi uzmanı, bölgede kişi başına düşen doktor sayısı ve yapılması planlanan 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ni sordu. 

Bakanlıktan gelen yanıta göre hastanenin inşaat ihalesi ile ilgili işlemler sürdüğü belirtilerek, "Türkiye’de Bakanlığa bağlı görev yapan 88 bin 487 hekimden ise sadece 114’ü çocuk kardiyolojisi alanında çalışıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ise bin kişiye 1 doktor düşüyor."denildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha