Milletvekili Tutdere, fiziki yapısıyla beklentileri karşılayamayan Besni Adliyesi'nin yeni bir hizmet binasına kavuşması için 2014 yılında Adalet Bakanlığı tarafından talimat verildiğini, ancak o tarihten bu yana hiçbir çalışma yapılmayınca konuyu meclise taşıdı.

- "HALKIMIZ VE ÇALIŞANLAR İÇİN ÇİLEHANEYE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

TBMM Genel kurulunda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e Besni’ye yapılması planlanan yeni adliye binasının durumunu soran Milletvekili Tutdere,
Besnililerin yeni bir adliye binası beklediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Talebim ve sorularım Sayın Adalet Bakanına. Adıyamanımızın en büyük ilçelerinden biri olan Besni ilçemizdeki adliye sarayımız fiziki yapısı nedeniyle talepleri karşılamaktan uzaktır. Bina fiziki yapısıyla çalışanlar başta olmak üzere halkımız için bir çilehaneye dönmüştür. Sayın bakan, Besni'ye adliye binası yapacaktınız, bugüne kadar yapmadınız. Besnililer sizden yeni bir adliye binası bekliyor."

-17 BİN NÜFUSLU ÇELİKHAN'DA ADLİYE BİNASI YOK"

Tutdere, yine TBMM Genel Kurulunda, Çelikhan ilçesinde de adliye binasının olmadığını vurgulayarak, "Ayrıca yine 17 bin nüfuslu Çelikhan ilçemizde adliye bulunmamaktadır. Yol koşulları nedeniyle Çelikhan’da yaşayan halkımız adliye hizmetlerine ulaşmakta büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. Çelikhan’a da adliye yapmayı düşünüyor musunuz?". diye konuştu.

-"İHALE ÖNÜMÜZDEKİ YIL YAPILACAK"

Adalet Bakanına sorularının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Besni Adliyesinin ihalesinin önümüzdeki yıl yapılacağını söyledi.

Tutdere, "TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanı’na Besni ilçemizde sözü verilen ancak bu güne kadar yapılmayan Besni Adliye Sarayı’nı ve zorlu yol koşulları nedeniyle adalete erişmekte güçlük yaşayan Çelikhan ilçemize Adliye sarayı yapılıp yapılmayacağını sordum. Adalet Bakanı cevabında, Besni Adliyesinin ihalesinin önümüzdeki yıl yapılacağını söyledi. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğim." dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha