Milletvekili Tutdere, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın öncülüğünde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla Doğu ve Güneydoğu illerinde bir çalışma programları yaptıklarını ve esnaf masası olarak bir dizi ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Van'dan başlayan ziyaretlerin Hakkari, Şırnak, Batman ve Mardin gibi illerle sınırlı kaldığını belirten Tutdere, "Biz bu bölgeyi kutbun sıfır noktasına kadar inerek taradık bir şekilde ve bölgede yaşayan halkımızla bir araya geldik."dedi.

"Bölgeden aldığımız gerçekten çok büyük bir enerji, bir sevgi vardı"

"Bölgedeki sivil toplumla birlikte var olanla, çevre topraklarıyla bir araya geldik,"diyen Tutdere, şunları aktardı:

"Esnaflarımızı dinledik, zaman zaman sokağa çıkıp halkımızla çay ocaklarında oturduk sorunlarını dinledik ve bu sorunların aşılmasına ilişkin önerilerini kendilerine aktardık. Genel başkanlarımızın selamlarını ilettik, çok güzel bir diyalog geçti, diyalog içerisinde bu ziyaretlerimiz gerçekleşti. Bölgeden aldığımız gerçekten çok büyük bir enerji, bir sevgi vardı. Çünkü gittiğimiz her yerde CHP otobüsünü sokakta vatandaşlar yolumuzu kesiyorlardı, dertlerini anlatıyorlardı, kendilerini ifade ediyorlardı. Bölgede genel itibariyle  bütün gezdiğimiz illerde partimize heyetimize çok güzel bir ilgi vardı. Vatandaşlar bizi orada kendilerine bu zor zamanda ulaşmamızdan çok büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ettiler bu da bizi mutlu etti."

"Burada da işsizlik, Türkiye ortalamasının neredeyse 2-3 katı"

Bölgede özellikle genç nüfusun yoğun olduğu illerde işsizliğin çok yüksek seyrettiğini vurgulayan Tutdere, şu bilgileri verdi:

"Bütün bölgelerin ortak özelliği, Türkiye'nin ortak gündemi işsizlik ve yoksulluk ön planda. Özelikle bu bölge illerinin büyük bir kısmı genç nüfusun yoğun olduğunu iller ve burada da işsizlik Türkiye ortalamasının neredeyse 2-3 katı yüzde 30 resmi rakamlara  göre yüzde 30 gayri resmi rakamlar. Belki yüzde 50 civarında her evde neredeyse 2-3 işsizin olduğu iller bunlardı ve vatandaşın talebi Türkiye'de gerçekten devletin sosyal devletin yardım elinin uzatılması.

Esnafın desteklenmesi, çiftçinin desteklenmesi çiftçilerin üretime başlayacakları bu mevsimde destekler başta olmak üzere gerekli sorunları çözümlü bekliyorlar. Özellikle yem fiyatların yüksekliği doğu ve güneydoğudaki çiftçimizin de belini kırmış durumda.Bunlar bu şekildeki taleplerini bize ilettiler, esnaflar siftah yapmadan kepenk kapattıklarını bu pandemi sürecinde ciddi destek alamadıklarını özellikle Mardin Kızıltepe'de kira desteği konusunda çok büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade ettiler.

Özet olarak aslında Türkiye'nin her tarafında sorunlar şuanda ortak. Türkiye'nin her tarafında artık insanlarımızın derdine derman olamıyor, çare bulamıyor ve Türkiye'yi yapay gündemlerle sürekli meşgul ediyor. Biz bunu da görüyoruz ve yaşıyoruz. Her sabah uyandığımızda farklı bir gündem maddesiyle insanlarımız karşılaşıyor.

Burada temel amaç aslında AK Partiye yurttaşlarımız 24 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin işsizlik, yoksulluk  ekonomik sorunlarını çözmek adına yetki verdi ancak geldiğimiz nokta da iktidarın bu yetkiyi kötüye kullandığını, yandaşlarının lehine kullandığı görüyoruz .Vatandaşın büyük bir kısmını da mahvettiğini  görüyoruz. Fakat bu noktada yurttaşlarımıza bütün ülkemizin yaşadığı sorunları, CHP iktidarında tek tek çözeceğimiz ve nasıl çözeceğimizi de anlatıyoruz ve önümüzdeki süreçte inşallah diğer millet ittifakımızı milletleşmelerimizle ve demokrasi ile inşallah bu iktidarlarının bu sorunlarını çözeceğiz."

Türkiye'de çok büyük usulsüzlük yaşandığına dikkat çeken Tutdere, iktidarın demokrasiden hızla uzaklaştığını vurguladı.

"İktidar kararnameyle mi ülkeyi yürütmeye çalışıyor?"

"İktidar kararnameyle mi ülkeyi yürütmeye çalışıyor?şeklinde sorgulayan Tutdere  şöyle devam etti:

"Ve ben bir parlamento üyesiyim, millet meclisinin bir üyesiyim ve milletin iradesiyle bulunduğu ve temsil edildiği TBMM'nin yetkililerin yürütmeleriyle bir bir gasp edildiğini de görüyoruz. Örnek olarak  2011 yılında bakanlar kurulunda TBMM onlar tarafından oylanan bir İstanbul Sözleşmesi'ni bu sabah uyandığımızda gece yarısı bir Cumhurbaşkanı kararname ile laikliğini test ettiğini üzülerek gördük. Tabi İstanbul Sözleşmesi'nin feshi Türkiye'de yaşayan milyonlarca kadının hukuki  güvencelerinin yoksun kalmalarını ve sokak ortalarında canavarca katledilmelerinin yolunu açar.

Zaten sözleşmeye rağmen Türkiye!,'de her gün kanlı cinayetler yaşanırken bu zırhın ortadan kaldırmasıyla birlikte bu işler daha da kötüye gidecektir. Bu neyi gösteriyor? İnsan hakları eylem planı açıklayan hükümeti  bu konuda samimi olmadığı hukuktan demokrasiden zerre kadar nasibini  almadığını gösteriyor."

"AK Parti iktidarı artık hukuktan, demokrasiden uzaklaşmıştır, raydan çıkmıştır"

Artık iktidarın Türkiye'ye katacağı hiç bir şeyinin kalmadığının altını çizen Tutdere,  "AK Parti iktidarı artık hukuktan, demokrasiden uzaklaşmıştır, raydan çıkmıştır. Ne ekonomiyi doğru yürütebiliyorlar, ne işsizlere iş bulabiliyorlar ne de Türkiye'nin demokratik yaşamına katkı sağlayabiliyorlar. Ancak sadece kağıt üzerinde İnsan Hakları Eylem Planı Ekonomik ve form adlı altındaki başlıkları tekrar etmekten başka hiç bir şey yapmıyorlar ve yapacakları da yok.

Bunun için sizin aracığıyla tüm halkımıza açıkça çağrıda bulunuyoruz; demokrasiyi rafa kaldıran, sözleşmeleri tek taraflı test eden, Merkez Bankası'nın başkanlarını 2 ayda bir değiştiren bu iktidarın bir programı yoktur.

Bu Türkiye'nin yaşadığı temel sorunlarına çözüm formülü de bulunmamaktadır. Her formül bozulduğunda bir başkanı değişen bir Merkez Bankasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Normalde ana yasamıza göre bağımsız bir kurum olması gereken Merkez Bankası'nın başına gelenleri gördüğümüzde Türkiye'nin ekonomik anlamında hukuk anlamında ne hale geldiğini hepimiz görmekteyiz, tablo açık ve net. AK Parti Türkiye'yi yönetemiyor inşallah en yakın seçimde halkımız kendisini aç bırakan, kendisini yoksul bırakan, gençlerini sokak ortasında işsiz bırakan bu iktidardan hesabını soracak ve bu iktidarı sandık yoluyla gönderecektir; diyorum."

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha