Hafta başında yaşanan dolar ve altındaki yaklaşık yüzde 10'luk artış sonrası seçim bölgesi Adıyaman'da esnafları ziyareten eden Tutdere, piyasalardaki son durum sonrası vatandaş ve esnafın geçim sıkıntısının arttığını söyledi.

Ziyaretine ilk olaran bir telefon satıcısıya başlayan Tutdere kazancını sorduğun esnaftan 'Bu durumda olmamızın sebebi bize 'dolarla ne işiniz var' diyenler. Doların artışıyla birlikte 10 TL'ye sattığımız malzeme yarın 15 TL oluyor. Böyle olunca vatandaşa satamıyoruz' yanıtını alırken bir bakkal esnafı da benzer sıkıntılarını dile getirirdi ve sıvı yağ fiyatlarındaki artışa dikkat çekti.

Terzi esnafı bir kadın vatandaş ise  işlerinin durgun gittiğini, tütün işçilerinin alım gücünün düşmesinin kendilerini de etkilediğini söylerek “İşlerim durgun. Öğrenci okutuyoruz. İki üniversite bitirmiş çocuğum evde boş oturuyor. Bu sıkıntıları görmeleri lazım” diye konuştu.
 
“Yağ fiyaları altınla yaşrışı hale geldi, insanların umudu azaldı”
 
Esnaf ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Girdiğimiz her dükkanda herkes şunu söylüyor, ‘İş yok, çarklarımızı çeviremiyoruz, Esnaf elindeki malı müşteriye satamıyor. Vatandaş alımı gücü düğük olduğu için esnaf kirasını ödeyemiyor, çocuklarına bir ekmek götüremiyor. Bu çok üzücü, insanların yaşama dair umutlarının kalmadığını maalesef gördük” dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha