Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “Belediye Başkanlarımız ve İl Başkanımız Burak Binzet ile birlikte ziyaret ederek bölgemizin eksikleri hususunda desteklerini istediğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun destekleriyle Adıyaman’ımızın 9 bölgesi ücretsiz internet hizmetiyle buluştu.” ifadelerini kullandı.

Pandemi süreciyle daha da belirgin bir hale gelen eğitim de fırsat eşitsizliği yüzünden öğrenciler çevrimiçi eğitime erişemiyor, eğitim de geri kalıyor. Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Adıyaman’daki birçok ilçede, köyde ve mezrada da eğitim faaliyetlerinde büyük aksamalar yaşanırken çoğu öğrencide maddi imkânsızlıklardan dolayı eğitim alamadı.

Adıyaman’daki 45 bin 891 öğrencimiz EBA sistemine erişemedi

Adıyaman’ın eğitime erişim konusunda yaşadığı sorunlara dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Maddi imkânsızlık içerisinde boğuşan ailelerimizin evlatları kaliteli ve nitelikli eğitimden mahrum kalmaktadır. Adıyaman ilimizde EBA sistemine hiç giremeyen öğrenci sayımız 46 bin 773, EBA sistemine erişemeyen öğrenci sayımız ise 45 bin 891’dir.” dedi.

Adıyamanlı öğrencilerin eğitimde yaşadığı fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Adıyaman genelindeki 9 bölgede internet sağlayıcı istasyonun kurulduğunu ve bu bölgelere ayrıca ihtiyacı olan öğrencilerin kullanımı için de bilgisayar kurulumunun yapıldığını müjdeleyen Milletvekili Tutdere, “Merkez ilçemize bağlı Yaylakonak Beldemizin Karaçalı Mahallesi, Gölbaşı ilçemiz, Gölbaşı ilçemize bağlı Harmanlı Beldemiz, Besni ilçemize bağlı Kesmetepe beldemiz, Tut ilçemiz, Çelikhan ilçemiz ve Kahta ilçemizdeki 9 bölgede internete erişim sıkıntısı olan öğrencilerimiz artık yüksek hızlı internet hizmeti alabilecek. Ayrıca yine İstanbul Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlanan bilgisayar desteği sayesinde belirlenen noktalara konulan bilgisayarla öğrencilerimiz eğitim faaliyetlerini sürdürebilecek. Sağlanan bu destek sayesinde Adıyamanlı öğrencilerimiz bir nebzede olsa eğitimde yaşadıkları fırsat eşitsizliğini yenebilecekler.” ifadelerini kullandı.

"Adıyamanlı hemşerilerimize getirilmeyen hizmetleri getirmeyi sürdüreceğiz"

İnternet desteği için İBB Başkanı İmamoğlu ve emeği geçen ilgililere teşekkürlerini sunan Milletvekili Tutdere, “İnternete erişimleri olmadığı için eğitim faaliyetlerinden geri kalan öğrencilerimizin kanayan yarasına merhem olan; Adıyamanlı öğrencilerimizi internet ve bilgisayarla buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere ilgili daire başkanlarımıza, Adıyamanımızın geleceği biricik çocuklarımız adına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Milletvekili Tutdere ayrıca, “Kardeş belediyecilik kapsamında, Büyükşehir Belediyelerimizin imkânları dâhilinde Adıyamanlı hemşerilerimizin eksiklerini kapatmaya, Adıyamanlı hemşerilerimize getirilmeyen hizmetleri getirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullanarak desteklerin devam edeceğinin müjdesini paylaştı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha