Milletvekili Toprak, mesajında, Kut’ülAmare, Osmanlı ordusunun Irak’ın Kut Bölgesinde İngilizlere karşı 29 Nisan 1916 yılında kazandığı büyük zafer olduğunu belirterek, 29 Nisan 1916 tarihinde herkesin artık ayağa kalkamaz dediği ecdadın,  Çanakkale'den sonra Kut'ülAmare'de yakın tarihimizin en önemli zaferlerimizden birini kazandığını kaydetti.

Unutturulmuş olan Kut'ülAmare, Osmanlı ordusunun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük bir zafer olduğunun altını çizen Toprak, şunları ifade etti:

“Bir İngiliz ordusunu topuyla, tüfeğiyle Tümen komutanı General Townshend olmak üzere toplam 13 general, 481 subay ve 13 bin 300 askeri esir almışlardır. Ders kitaplarında bu başarı tek bir cümleyle geçiyor. Çok zor şartlar da kazanılan bu zaferin herkes tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Özellikle gençlerimiz tarihimize altın harflerle yazılması gereken Kut'ülAmare zaferini iyi bilmelidir. Kut'ülAmare tıpkı Çanakkale gibi dili, etnik kimliği, memleketleri farklı olan binlerce kahramanın vatan ve istiklal uğruna cesurca mücadele ettikleri ve destan yazdıkları bir zaferin adıdır. Bu vesileyle vatan uğruna canlarını feda ederek şehit olan tüm kahramanlarımıza ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha