AK Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nin 566. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Milletvekili Toprak, 29 Mayıs 1453 tarihinin Bu tarih öyle bir tarih ki tüm dünyanın seyrini değiştiren, fizik kurallarını rafa kaldıran, bir azmin ve kararlılığın, bir sevdanın ve gönül vermişliğin tarihi olduğunu kaydetti.

21 yaşında gencecik bir sultanın “Ya ben İstanbul’u alırım ya da İstanbul beni” sözünü dedirtebilecek kadar gözü kara bir komutanın geçilemez denilen o surları geçtiği ve bir çağı kapatıp bir çağı açarak İstanbul’un fethine mazhar olduğu şanlı bir tarih yazıldığını vurgulayan Toprak, mesajına şöyle devam etti:

"Peygamber Efendimizin (SAV) “İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır” hadis-i şerifine nail olmuş bir cengaver Sultan Mehmed. Bu kutlu şehri fethederek dünyanın merkezi yapan Sultan Mehmed, fetihten sonra İstanbul’u, hoşgörü, barış ve kardeşliğin merkezi haline de getirmiştir.

53 gün süren kuşatma sonucunda İstanbul’u 29 Mayıs 1453 tarihinde fetheden bu ruhun hiçbir şekilde kaybolmadan devam etmektedir. Bizler bu ruhu Çanakkale’de, Sakarya’da, Büyük Taarruz’da, Kore’de Kıbrıs’ta, terör olaylarına karşı verilen mücadelede, karanlık geceyi aydınlığa çeviren ülkemizin bekası için canlarını hiçe sayan 15 Temmuz’da ve Afrin’de gördük. Ve bu asil ruhu her zaman görmeye de devam edeceğiz.  İstanbul’un fethi ile çağ kapatıp çağ açan o geçilmez surları göstermiş olduğu kararlılıkla geçmeyi başaran Fatih Sultan Mehmet'i her yönüyle çok iyi anlamamız ve onu yeni neslimize her açıdan en güzel şekilde anlatmamız gerek.”

“Bu vesileyle bundan 566 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, onun muzaffer ordusunu ve bu yaşına rağmen İstanbul'u fethetme aşkıyla yollara düşen ebedi Eyüpsultanlı Ebu Eyyüb Halid bin Zeyd'i rahmet ve tazimle yad ediyorum.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha