AK Parti Adıyaman Milletvekili, Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. Yılı nedeniyle mesaj yayımladı. 

Milletvekili Toprak, mesajında, 25 Nisan 1915’te başlayan Çanakkale Kara Savaşlarının hem ulusal tarihimizde hem de dünya tarihinde niteliği ve sonuçları açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Çanakkale’de, bütün dünyanın gözü önünde Türk Ulusu, sayısız zaferlerine müstesna bir zafer eklendiğini belirten Toprak, şöyle devam etti:

“Bu zafer, derin zorluklara düşmüş bir imparatorluk içinde, hâlâ kahraman bir ulusun var olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bir başka ifadeyle Çanakkale’de ölmesini bilenler, Türk milletinin tarihten silinmesinin mümkün olamayacağını, bütün dünyaya bir kez daha ispatlamıştır. Mustafa Kemal'in "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözüyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen 57. Alay ve diğer birliklerin katıldığı taarruzla ilgili İngiliz Subay General Hamilton'ın "Gebe dağlar Türk doğurmakta devam ediyor." sözü de o yıllarda Türk askerinin ortaya koyduğu mücadeleyi akıllara kazıdı. Çanakkale Savaşları’nın 104.Yıldönümü’nde bu zaferin kazanılmasında emekleri olan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Kaynak : PHA

Kaynak: pha