Milletvekili Toprak ve heyet ilk olarak AK Parti Berlin Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların sorunları ele alındı.

Milletvekili Toprak, daha sonra TBMM Milletvekilleri ile birlikte Alman Federal Milletvekilleri ile Berlin Büyükelçiliği’nde bir araya gelerek, Türkiye-Almanya ilişkilerinin yanı sıra, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının kültürel ve bilimsel faaliyetleri ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Yurt dışı temasları kapsamında Alman Sanayiciler Birliği (BDI), Türk Sanayicileri ve İş Adamları (TÜSİAD) ile Türk Alman ekonomik ilişkileri üzerine Berlin’de toplantı gerçekleştiren Milletvekili Toprak, Almanya’da çeşitli iş kollarında başarılı faaliyetler gösteren Türk girişimcilerle kıvanç duyduklarını belirtti.

Türk girişimcilerinin potansiyel ortak konumunda olduğunu ifade eden Milletvekili Toprak, şöyle konuştu:

“Buradaki iş adamlarımız dikkat çekici bir performans sergilemekte. Gerek bireysel olarak, gerekse yabancı ortaklarınızla uyum içerisinde yürütmekte olduğunuz çalışmalar, ülkemizdeki imkân ve fırsatların daha iyi tanıtılması ve Türkiye’nin daha fazla yatırım çekmesi anlamında da önemli. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunan tüm işadamlarımızı kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Almanya Federal Avrupa İşleri Devlet Bakanı Michael Roth ile de bir görüşme gerçekleştiren Milletvekili Toprak, Türkiye-Almanya ilişkileri ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının konuşulan sorunlarının çözümü konusunda yapılması gerekenleri paylaştı.

Milletvekili Toprak, son olarak Almanya Federal Cumhuriyeti Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widman-Mauz ile çeşitli konular üzerine bir görüşme gerçekleştirdi.

Milletvekili Toprak’ın Almanya temasları devam edecek.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha