Bir dizi temaslarda bulunmak için Adıyaman’da gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman İl Temsilciği tarafından düzenlenen programa katıldı.

Programda konuşan Milletvekili Toprak, gençlere hitaben yaptığı söyleşisinde sorumluluk sahibi olma, istişare ve kitap okumanın önemine değinirken, gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Tarihini iyi bilen, inançlı, milli ve manevi duygularla donanmış gençliğin yetişmesinin, ayrıca sosyal ve siyasal anlamda söz sahibi olmalarının Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Toprak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, gençlik istikabalimizin teminatıdır. Gençliğini ihmal eden geleceğini de tehlikeye atıyor demektir. Öyle ki gençliğine değer vermeyen bir devletin ayakta kalması mümkün değildir. Bizler de bu anlayışla daima özverinin, sevginin ve huzurun kaynağı gençlerimizi özellikle eğitim konusunda en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Tabii sizlerinde çok çalışması, gayret göstermesi lazım. Allah’ın izniyle hep birlikte, el ele vererek Ülkemizde büyük ilerlemeler kat edeceğiz.”

"Türkiye artık dünyada söz sahibi bir ülke"

Türkiye’nin artık dimdik duran ve tüm Dünya’da söz sahibi bir ülke olduğunu anımsatan Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Hamd olsun, Dünya’ya insanlığı öğreten, Dünya 5’ten büyüktür diyen bir liderimiz var. Bizim medeniyetimiz insan merkezli olmuştur. Özellikle insani yardımda dünyada birinci sıradayız. Yani insan hakları bizim medeniyetimizin özüdür. Biz bu medeniyeti gençlerimizle birlikte gelecek nesillere en iyi şekilde taşımalıyız.TÜGVA’nın bu anlamda katettiği mesafeyi çok önemli ve başarılı buluyorum.” şeklinde konuştu.

Gençlerin sorularını cevaplandıran Toprak, daha sonra onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Adıyaman Haber