AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, Adıyaman’da tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, yürütülmekte olan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.
Toplulaştırma ile modern sulama metotlarının uygulanmasının kolaylaşacağını belirten Milletvekili Toprak yaptığı açıklamada, “Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyecek, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşacak. Her parsel yola ve kanala kavuşacak. Sağlanan katma değerden dolayı arazi değeri de en az iki kat artacaktır.” dedi.
-“290 BİN 851 DEKAR ARAZİ TOPLULAŞTIRILDI”
Adıyaman’da 290 Bin 851 Dekar arazinin toplulaştırıldığını belirten Milletvekili Toprak, “İlimizde 2019 yılında 7 adet projede toplam 1 854 989 dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında 2019 yılına kadar 290 851 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanarak tapu tescil işlemleri gerçekleştirilmiştir. Devam eden çalışmalarla 1 564 138 dekar alanın 2021 yılı sonuna kadar toplulaştırılması hedeflenmektedir. Ayrıca Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi kapsamında Kahta ve Besni İlçesine bağlı muhtelif köylerde kanalizasyon çalışmaları devam etmektedir.
Kaynak : PHA
Kaynak: pha