AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi veHukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed FatihToprak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmeleri
nedeniyle yoğun bir çalışma dönemi geçiren milletvekillerine Adıyaman Besni’nin coğrafi işaret tesciline sahip olan Besni Kuru Üzümünü ikram ederek Adıyaman'a ait yöresel ürünler ve zenginlikleri hakkında bilgiler verdi.

- 'Binbir Emek Ürünlerimizi Tüm Dünyaya Tanıtacağız'

Adıyaman bölgesine özgü yöresel ürünlerinTürkiye ve Dünya çapında marka olmayı hak ettiğini ifadeedenToprak, "Adıyaman'ımız, her karış toprağı tarihi zenginliklerle dolu olduğu gibi, yöresel ürünler açısından olduk çazengin bir yöredir. Bu nedenle dünyadaki ticari rekabete katılması gereken ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtmalıyız. Bu vesileyle TBMM'de Besni ilçemizde binbir zahmetle yetiştirilen ve soğuk kış günlerinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alan Besni İlçemizin Kuru Üzümünü Milletvekili arkadaşlarımıza ve TBMM Personelimize ikram ederek Adıyaman'ımızın tanıtımına katkıda bulunmaya çalıştım. Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin gerçekten tesis edildiği huzurun başkenti Adıyaman'ımızın onlarca değeri var. İlimizin yöresel ürünlerini ve coğrafik güzelliklerini en iyi şekilde tanıtmak mecburiyetindeyiz." dedi.

İçerdiği mineral vevitaminlerle adeta doğalantibiyotik olankuru üzüme Milletvekilleri yoğun ilgi gösterdiler.

Editör: Adıyaman Haber