AK Parti Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Toprak, SP Milletvekili Cihangir İslam’a 31 Ekim’deki Meclis konuşmasında AK Parti Milletvekillerine hakaret ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 10 bin liralık tazminat davası açtı.

Konuyla ilgili asın açıklaması yapan Toprak açıklamasında; "Son dönemde FETÖ’ye karşı mücadelemize bilinçli bir şekilde yürütülen karalama, itibarsızlaştırma kampanyasının olduğunu açıkça ifade etmek isterim.

Saadet Partisi milletvekili Cihangir İslam, genel kurul konuşmasında; Partimizin Milletvekillerini doğrudan doğruya hedef alarak ve birden çok kez ısrarla; BATIL OLMAKLA, MAKYAVELİST, OPORTÜNİS OLMAKLA, MUHALİFLERİ, DÜRÜST İNSANLARI, HAKKI SÖYLEYENLERİ, TASFİYE ETMEKLE, ZULMETMEKLE, ZALİM OLMAKLA itham etmiş beddua seanslarından esinlendiği belli olan bu kişi eleştiri ve ifade özgürlüğünü sınırlarını açıkça aşmıştır.

Cihangir İslam’ın akla, mantığa, vicdana aykırı olan bu iddiaları kesinlikle kabul edilebilir ve tahammülü mümkün iddialar değildir. Bu iddialarla açık ve galiz hakaretlerde bulunarak değerlerimize saldırıda bulunmuştur. Düşünce ve ifade özgürlüğü temelinde değerlendirilmesi mümkün olmayan bu çirkin hakaret ve iftiraları hem hukuka aykırı, hem de kişilik haklarını ihlal eder niteliktedir.

Bir insanın dini değerlerini sorgulamak, onun inancının aksine “KULA KULLUK ETMEKLE, ALLAH’A KULLUK ETMEMEMKLE VE BATIL OLMAKLA” itham etmek asla ve asla siyasal bir eleştiri olarak kabul edilemez.

Bu kişi, maalesef 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan mücadeleyi “İKİ BATILIN ÇATIŞMASI” olarak nitelendirmiştir.

Ülkemizde 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve yüzlerce insanımızın Şehit olmasına ve binlerce kişinin yaralanmasına yol açan kanlı darbe girişimi, FETÖ/PYD Terör Örgütü tarafından gerçekleştirildiği herkes tarafından bilinen ve kabul edilen bir gerçektir.

15 Temmuz gecesi yaşanan bu hain kalkışmanın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, yüce milletimizin feraseti, direnci ve kahramanlıkları ile püskürtüldüğü, başarısız kılındığı, yine o gece Yüce Meclis Çatısı altında bulunan her partiden milletvekilinin bu mücadelenin içinde yer aldığı, darbeye karşı direndiği taraflı-tarafsız tüm kesimlerce kabul edilen bir gerçektir." Dedi.

Editör: Adıyaman Haber