Fırat, yaptığı açıklamada, "Trump’un skandal Kudüs kararı, barışın olmaması için atılan bir adımdır. Bu sorumsuzca alınan kararı hem kınıyor, hem de reddediyorum.
İsrail ve Trump, Uluslararası Hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak, açıkça ihlal etmiştir. Trump’ın kendi koltuğunu korumak adına, gözü dönmüş İsrail lobilerinin desteğini almak için, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, ne ABD’ye, ne kendisine, ne de bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey kazandırmaz. Kudüs barış şehridir. Ancak İsrail ve Amerika yöneticilerinin yekvücut birliğinin ve barışı asla istemediklerinin açıkça ilanıdır, bu karar. Kudüs Peygamberlerin tevhid mücadelesine ev sahipliği yapmış, 3 semavi dinin merkezi ve kıblesi olmuş, kutsal bir şehirdir. Gerek BM kararlarına, gerek 3 dinin kurallarına, gerekse evrensel insan haklarına göre, İsrail’in Kudüs’te ve Filistin’de uyguladıkları suçtur, günahtır, ihlaldir. İsrail bugüne kadar, ABD’den destek alarak Müslümanlara zulmetmiş, soykırıma varan katliamlar yapmıştır. Bugünde ABD’nin bir oldu, bitti ile Kudüs’ü, İsrail’e teslim etme çabaları gerçekleşmesi imkânsız bir hayaldir. Çünkü Kudüs insanlığın vicdanı ve kırmızıçizgisidir. Yeryüzündeki tüm insanları Kudüs ruhunda buluşmaya davet ediyorum. Ortadoğu’daki bu kanlı tezgaha, birilerinin dur demesi gerekir. BM kararlarını hemen uygulamalıdır. İslam İşbirliği Örgütünün tüm üyeleri Türkiye’yle birlikte hareket ederek, bu karara en sert biçimde tavır almalıdır. Kudüs’e sahip çıkmak zorundayız. Dün nasıl Selahattin Eyyübi’nin ordusunda, Türkler, Kürtler ve Araplar birlik halinde Kudüs’e sahip çıktıysa, bu oyunu bozup bugünde Kudüs’e Hz.Ömer’in, Selahattin Eyyübi’nin emanetine birlikte sahip çıkacağız. Kudüs, bizim için din, insanlık ve tarih davasıdır. ABD Başkanı Trump ve İsrail, bir halkın binlerce yıllık şehri, toprağı hakkında karar veremez. Bunlar kendi ilkelerini, attıkları imzaları tanımayan ülkeler olarak, dünyaya dönüp nasıl barıştan, demokrasiden ve özgürlükten bahsedebilirler"dedi.

"Kudüs davası, sadece Filistinlilerin değil, İslam ümmetinin ve insanlığın vicdanı ve davasıdır" diyen Fırat, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; “Kudüs'ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam Âleminde infiale neden olacaktır. Kudüs, tüm Müslümanların göz bebeğidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi konuyu göz ardı eden tüm yaklaşımların sonu hüsrandır.“ İsrail ve Filistin arasında adil ve kalıcı bir barış sağlanıncaya ve bunlar bu kararlarından dönünceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadele, sadece Türkiye’nin değil, bütün dünya’nın görevidir"

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha