AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan ve ilkini Milletvekili Salih Fırat’ın gerçekleştirdiği her Cuma günü nöbetçi Milletvekili uygulamasının ikincisini İbrahim Halil Fırat gerçekleştirdi.
Yoğun bir kalabalık arasında vatandaşların tek tek sorunlarını dinleyen Milletvekili Fırat, bazı konular için anında ilgili kurum ve yetkilileri arayarak çözümü konusunda görüşme yaparken, Ankara’da çözülebilecek konular için gerekli notlarını aldı.
Her fırsatta Adıyaman’da ve Adıyaman halkıyla bir arada olmaya gayret gösterdiklerini belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat; “Yoğun bir gün yaşadık. Bizlerle bir araya gelen vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. AK Partiyi diğer partilerden ayıran en önemli özellik bu. Milletvekillerimiz ve il teşkilatımız sadece seçimden seçime değil her fırsatta vatandaşımızla, seçmenlerimizle birlikte olmuyoruz. Onların arasında günümüzü geçirmeye çalışıyoruz. Meclis çatısı altında yapılan çalışmalardan arta kalan günlerde Adıyaman’a gelip yarın bir seçim olacakmış gibi ziyaretlerimize, çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Tabi ziyaretlerimiz esnasında vatandaşlarımızın bir kısmını görme imkanımız oluyordu ama İl başkanlığımız tarafından başlatılan halk günü ve nöbetçi milletvekili uygulamasıyla birlikte her Cuma günü vatandaşlarımız il binasına gelerek o gün görevli olan milletvekili arkadaşlarımızla görüşme imkanı buluyor. Bugünde nöbet sırası bendeydi ve öğleden sonra yoğun bir kalabalık bizleri ziyaret etti. Onların isteklerini, sorunlarını ve partimizle ilgili görüş ve önerilerini dinledik. Burada yerelde çözülmesi gereken konuları anında ilgili kurum ve kurum yetkilisini arayıp konuları ilettiğimiz gibi, Ankara’da çözülmesi gereken konuları da yanımıza not alarak Ankara’ya döndüğümüzde çözmek çaba sarf edeceğiz. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız Ankara’ya gelme zahmetinden de kurtulmuş oluyor. Kendilerini burada dinlemek, onlarla birlikte olmak onları mutlu ediyor, sevindiriyor ve bizde bundan büyük keyif alıyoruz. Bizler vatandaşımız için, aziz milletimiz için ne yapsak azdır. Tabi bize ulaşan talepler arasında çözüm kavuşan olduğu gibi çözülemeyen taleplerde olabiliyor bu konuda vatandaşlarımızın anlayış bekliyoruz. Hukuk çerçevesinde olabilecek herşeyin biz takipçisi oluyoruz, olması içinde gayret sarf ediyoruz. İnşallah bundan sonra her Cuma uygulamamız devam edecek. Vatandaşlarımızla bizleri buluşturan bu uygulamadan ötürü il teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha