Fırat, yayımladığı kutlama mesajında, "Adıyamanımız  66 yaşında. Zengin tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle, en eski yerleşim yerlerinden biri Adıyaman’ın 1954 yılında il oluşunun üzerinden 66.yıl geçti."dedi.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte huzur, güven ve hoşgörü anlayışının hakim olması farklı inanç ve kültürlere saygıda vardığı noktanın açık bir göstergesi olduğunu ifade eden Fırat, şöyle devam etti:

"AK Parti hükümetlerimiz döneminde yapılan yatırımlardan önce memurların gelmemek için türlü mazeretlere başvurduğu bir şehirden; şehrin cazibesi ve hoşgörüsüyle birlikte Türkiye’mizin her tarafından binlerce memurun görev yapmak için tercih ettiği bir yer halini almıştır. Bununla birlikte sağlık ve kültürel anlamda içerisinde barındırdığı zenginlikler sayesinde “Marka Şehir” olma yolundan emin adımlarla yürümektedir. Bizler Adıyaman’ımızın ekmeğiyle suyuyla yetişmiş ve bugün ona hizmet etme vazifesiyle şereflenmiş insanlarız. Memleketimiz ve milletimizin refahı ve gelişmesi için yapılması gereken ne varsa yapmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

İnanıyorum ki, Adıyaman’ımız AK Parti hükümetlerimizin yaptığı ve yapacağı yatırımlarla ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan her gün daha da ilerleyecek. Bu vesileyle şehrimizin il oluşunun 66. yıl dönümünü kutlar, Adıyaman’ımız için emek harcayan herkese teşekkür ederim."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha