Aydın mesajında, "Ak Partimizin 19. yıl dönümünü kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmasında “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözünü anımsatan Aydın, "Başlattığı siyasi mücadelede 19. yılı, bunun yaklaşık 18 yılını iktidarda olmak üzere, geride bıraktık."ifadesini kullandı. 

Aydın, şöyle devam etti:

"Türkiye siyasetinde ezberleri bozan, kaybolan siyasi imajı tekrar inşa eden ve millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti ortadan kaldıran ve bu minvalde; 367 garabeti, e - muhtıra, kapatma davası, gezi kalkışması, 17/25 Aralık yargı darbe girişimi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü, kur saldırıları ve bütün dünyayı saran salgın hastalığa karşı, liderimiz ve Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde aziz milletimiz adına yürüttüğümüz mücadele kararlılıkla sürdürülürken, geldiğimiz noktada Türkiye, aydınlık yarınlarımız ve 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz istikametinde kararlı ve güçlü bir şekilde hamdolsun koşar adım yol almaktadır. Geldiğimiz noktada bütün engellemelere, ihanet girişimlerine rağmen milletimize ve ülkemize olan sevdamızla birlikte Türkiye’yi yeniden inşa etme noktasındaki azim ve inancımız güçlenerek ve katlanarak sürmektedir." 

AK Parti iktidarının, 18 yılda ülkenin çehresini tamamen değiştirdiğini anlatan Aydın, "Hızlı trenler, tüneller, köprüler, bölünmüş yollar, toplu konut faaliyetleri, sağlıktaki dönüşüm, enerji yatırımlarıyla enerji koridoru ve üssü haline gelmemiz, tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve desteklenmesi, pandemi döneminde bile dünya ülkeleri eksi büyüme rakamları açıklarken ilk çeyrekte gerçekleştirdiğimiz yüzde 4.5’lik büyüme, 29 milyon kişiye ulaşan istihdamımız, 754 milyar dolarlık milli gelirimiz, 180,5 milyar dolara ulaşan ihracatımız ve artan turizm gelirlerimizle Türkiye her alanda çağ atlamış ve ancak 100 yılda yapılabilecek işler 18 yıla sığdırılmıştır. Yerli ve milli sanayi hamleleriyle hem ekonomik alandaki kırılganlığa son verilmiş hem de savunma sanayi üretiminde dışa bağımlılık minimize edilerek, uluslararası alanda egemenlik haklarımızın güvence altına alınması sağlanmıştır."şeklinde kaydetti.

 "Türkiye’nin gelişimini ve uluslararası alanda boy göstermesini istemeyen çevrelerin,  ayağımızdan yapışarak bizleri aşağı çekme gayretlerinin artık nafile bir çabadan ibaret olduğunu herkes bilmekte ve görmektedir" diye ifade eden Aydın, şöyle devam etti: 

"Topraklarımız üzerinde, sınırlarımızda ve Mavi Vatan’ımızda tarafımıza yönelen abluka girişimlerini; 18 yılda inşa ettiği güçlü duruşuyla bertaraf eden Türkiye, inanıyoruz ki çok yakın gelecekte dünya insanlığının barış ve huzur içerisinde yaşamasına da büyük katkılar sunacaktır. Özellikle son 18 yılda bölgesinde ve dünyada daha çok görünür hale gelen ve söz söyleme hakkına sahip olan Türkiye, her fırsatta dünyadaki haksız statükoyu da eleştirmiş,  Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi örgütlenmelerin haksız tasarruflarını ve kurumsal işleyişlerini her defasında yüzlerine vurmaktan çekinmemiştir.

Türkiye’nin son 18 yılda attığı adımlar ve yaptığı hamleler; Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Pençe ve Barış Pınarı Harekatlarıyla desteklenmiş ve ülkemize yönelik terör tehditleri bertaraf edilmiştir. Ve nihayet; içimizde kanayan bir yara olan Ayasofya’nın prangaları şükürler olsun ki, 86 yıl aradan sonra kırılmış ve Ayasofya Cami-i Kebiri tekrar vakıf senedine uygun olarak aziz milletimizin ibadetine açılmıştır. Ayasofya’nın özgürlüğü inşallah, dünya genelinde bütün mazlumların ve mağdurların özgürlüğünün bir işaret fişeği olur da dünyadaki gözyaşı ve zulüm bir daha yaşanmayacak şekilde sona erer.

Bu duygularla; liderimiz ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde; 18 yıla uzanan iktidarımız sürecinde Türkiye'yi yeniden inşa ve ihya eden bir partinin mensubu olmaktan ve ülkemle birlikte milletvekili olarak, memleketim olan güzel Anadolu’muzun güzel ve kadim şehri, barış ve huzurun diyarı Adıyaman’ımıza hizmet etmekten her daim onur duyduğumu bir kez daha yinelerken, partimizin 19. kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını diliyorum."
 
 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha