GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ı TBMM çalışma ofisinde kabul eden AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkan Ahmet Aydın bölge için devam eden ve yeni başlayacak projelerle ilgili bilgiler verirken Adıyaman’a kongre ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Yapımı devam eden ve başlayacak sulama projelerinin önemine dikkat çeken Aydın, "Büyük çay projesiyle Fırat kıyısında 100 bin dönüm arazi sulama imkanına kavuşacaktır."dedi.

Büyükçay'ın ana gövdesinden Akıncılar beldesine kadar uzanan bir coğrafyada Fırat’a kıyı olan arazilerin genelinin yararlanacağı bu cazibeli su, tarımsal faaliyetlere yeni bir ivme kazandıracağını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Yapımı ve projesi devam eden Gömükan, Koçali ve diğer barajlarla Adıyaman arzu ettiği sulu tarım faaliyetlerindeki sıkıntılarını aşacaktır.Kuzey çevre yolu projesi olarak düşündüğümüz proje için 30km çevre yolu planlıyoruz, bu çalışma Adıyaman trafiğini rahatlatacaktır.Altınşehir Üniversite civarında başlattığımız battı-çıktı inşallah bu yaz tamamlanacak ve hizmete girecek,  böylece Altınşehir civarında trafik yoğunluğu nispeten rahatlamış olacaktır.Eğri çay civarına millet bahçesi inşa ediyoruz, modern bir şehir görüntüsü meydana getirecek bu çalışmayı Adıyaman için çok önemsiyorum. Adıyaman için kuzeyden gelen sel sularını önlemek için kuzeyde dağ tarafına bir kanal yapılarak sel sularını önlemek için bir proje üzerinde çalışıyoruz bununla ilgili karayollarından inceleme yapılmaktadır."

-ADIYAMAN’A KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

Aydın, Adıyaman eski otogarın olduğu yere kongre ve kültür merkezi yapımına başlanacağını belirterek, "Kültür Bakanlığı'ndan girişimde bulunarak yüzde 50'si Kültür Bakanlığı yüzde 50'si Adıyaman Belediyesi'nin imkanlarıyla kongre ve kültür merkezi yapımı için kolları sıvadık. Kültür Bakanlığı'nın desteği bizim için çok yararlı oldu, bu işe başlayıp en kısa surede yapımını tamamlamak için gayret edeceğiz.

-TUZHANI RESTORE VE YAPIMI BİTİRİLECEK

Adıyaman tarihi Tuz Hanı yapımı işinde mahkemeler  sebeplerden dolayı bir kesinti oldu ve bunu aştık kısa surede tamamlanıp hayata geçirildiğinde orası turizm için önem arz edecek. Tuz hanı civarında oturakçı pazarının da düzenlenmesi için gayretliyiz.

-300 YATAKLI KADIN DOĞUM ÇOCUK HASTANESİ

300 yataklı kadın doğum çocuk hastanesi için, 400 yataklı hastanemiz cİvarında bir arazi üzerinde hastane yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Onkoloji bölümünün de olacağı, donanımlı bu hastanenin yapımıyla sağlık alanında önemli bir hizmeti hayata geçirmiş olacağız.

-"ERKENEK İÇME SUYU GELECEK"

Erkenek içme suyunu Gölbaşı Besni ilçelerimiz başta olmak üzere 4 belde ve 12 köyümüzü yararlandıracağız, bu bölgede içme su sorunu önemli oranda giderilmiş olacak. Besni’de eski tekel depolarının bulunduğu yere de millet bahçesi inşa edeceğiz.AB hibe fonundan MADAD hibe yoluyla Besni’nin altyapısını yenileyeceğiz."diye konuştu.

-KIYMAZ: "KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ PROJENİZ BİZLERİ HEYECANDIRDI"

Çalışma ve projelerle ilgili bilgi alan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz  ise,"Dört büyükşehir arasına sıkışan şirin Adıyamanımızı güzelleştirme ve geliştirme adına yaptığınız ve yapacağınız çalışmalara destek olduk olmaya da devam edeceğiz. Kongre ve kültür merkezi projeniz bizleri heyecanlandırdı, bu projeyi fazlasıyla önemsiyoruz, zaman zaman yaptığımız etkinlikler de salon sıkıntısı yaşıyoruz, bu önemli bir ihtiyaç, sulama projesi de kendi insanımızı kendi toprağımıza bağlayacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum."dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha