Gerçekleşen ziyarete AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Kadın Kolları Başkanı Saliha Diler, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Kuştepe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Milletvekili Aydın: Hepimizin yüreği bu şehir için atıyor

Milletvekili Ahmet Aydın, burada yaptığı konuşmasında, parti yöneticileri ile birlikte sahada olduklarını bu anlamda demokrasinin kılcal damarları olan ve merkezde yaşayan muhtarları Türkiye ve Adıyaman gündemi hakkında fikir alışverişi yapmak üzere ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“Muhtarlar aynı zamanda bizim gözümü, kulağımız halkın birinci derece taleplerini ve sorunlarını ulaştığı kesimler” diyen Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhtarlarımızı sorunları noktasında belediyemizle bizlerle teşkilatlarımızla istişare içerisinde oluyorlar. Biz bu irtibatı hiç koparmadık, koparmayız da bizler için kıymetli Adıyaman’ın aldığı hizmetler konusunda her daim mücadele veren seçilmiş insanlar muhtarlarımız. Adıyaman’da güzel hizmetler olursa hep birlikte mutlu oluyoruz. Sorun ve sıkıntılar olduğunda her daima mücadele ediyoruz. Dolayısı ile hepimizin yüreği bu şehir için atıyor. Bu anlamda Adıyaman’da  güzel bir muhtarlık derneğimiz var. Muhtarlarımızın Adıyaman ve Türkiye için yürekleri atıyor. Bu anlamda Adıyaman’ın özelde meselelerini tartıştık. Burada ki sağlık alanları mahallerde eğitim ihtiyacı, yeşil  alan ihtiyacı bunları hep beraber istişare ediyoruz ve gerekli mercilere ulaştırmaya çalışıyoruz.”

"150 yataklı hastanenin projesini hep birlikte takip ediyoruz"

Bölgede en çok konuşulan konulardan bir tanesinin eski devlet hastanesinin yeri olduğunu ifade eden Aydın “Tabi bu konu üzerinde bir takım siyasetlerde döndü dönmedi değil ama biz her zaman şunu söyledik. Bu hastanenin yerine tekrardan bir sağlık alanı olarak Adıyaman’da kazandıracağız. Bu anlamda proje ihalesinin yapılacağını ilan etmişti. Proje süreci  ve yapımı devam ediyor. Proje 2 aya kadar bitme aşamasına gelecek. Yakından takip ediyoruz Sağlık Bakanımıza, bakan yardımcılarımıza, Sağlık Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürümüze 150 yataklı hastanenin projesini hep birlikte takip ediyoruz. Bu proje belli bir aşamaya geldi. Bu proje biter bitmez ilk etapta bu hastanenin ihalesini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu süreci takip ediyoruz tabi arada vatandaşlarımızın gözünden kaçmış olabilir. 150 yataklı hastaneyi konuşurken 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin inşaatını belli bir aşamaya getirdik. 150 hastanenin iki katı büyüklüğündeki muazam bir hastane bölgede olmayan bir takım bölümlerinde içinde olacağı son derece modern 300 yataklı daha da büyümeye elverişli bir kapasitesi olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemiz hızla inşaatı devam ediyor. “ifadelerini kullandı.

“Çözülmeyen sorunları bir telefonla dahi anında çözdük”

İlçelerde de yeni yeni yatırımların olduğuna işaret eden Aydın, şöyle devam etti:

“Sağlık alanlarında her konuda nerden alıp nereye getirdiğimizi bütün vatandaşlarımız biliyor. Adıyaman’da bir tane 112 Acil Servis Merkezi vardı ve 3 adet ambulans vardı. Şuanda 35 tane 112 acil merkez var ambulans sayımızı 65 buldu. Aldığımız ambulansları beş yıl sonra yenilemek kaydı ile paletli ambulans, araziye uygun ambulanslarımız var. Yeri geldiğinde jet ve hava ambulanslarımız var. Her zaman önce sağlık diyoruz.

Diğer alanlarda da buradaki teşkilatlarımızla kadrolarımızla birlikte masaya yatırıyoruz. Bu geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde bütün ilçelerimizin sorunlarını masaya yatırdık.  Bu sorunları önce ilde yaptık ve daha sonra ilçelerimizde sorunları masaya yatırdık. Gerger ve Kahta’nın sorunlarını dinleyerek ilçe koordinasyonlarımızı bitirdik. İlçelerimizin geldiği durum sağlık, eğitim, tarım alanında, sanayi anlamında yapılanlar yapılacaklar, planlamalar ve yerinde bu işleri hallettik. Yeri geldi uzun zamandır çözülmeyen sorunları bir telefonla dahi anında çözdük. Olmadı yapımı devam eden yatırımları yerinde gezdik. Baraj şantiyelerini yerinde gezdik. Adıyaman için ne kadar önemli projeler olduğunu hep birlikte her zaman söylüyoruz ama bunu kendi haline bırakmıyoruz. Ve biz aşama aşama takip ediyoruz. Bir yıl aşkın pandeminin verdiği sıkıntılardan dolayı ekonomik süreçler belli, Türkiye’de olup bitenler dünyada Türkiye karşı yapılan saldırılar belli, ama bu saldırılara rağmen bu pandemi süreçlerine rağmen şuanda biz Adıyaman’da son bir sene içerisinde dahil milyarlarca işler yaptık, temeller attık, ihaleler yaptık.

Bir kısmı sonuçlandı bir kısmı devam ediyor. Besni, Gölbaşı dört belde ve 12 köyün içme suyu içme suyunu karşılayan Erkenek içme suyu ihalesini yaptık ve ciddi bir aşamaya getirdik. Diğer taraftan 163 ünitenin olduğu Recep içme suyunun ihalesini yaptık. Yine 100 bin dekar alanı sulayacak olan Büyükçay Barajı’nın ihalesini yaptık. İhale değerlendirme süreçleri devam ediyor. Uzun yıllardır konuşulan  Narince -Gerger yolu bunun ihalesini gerçekleştirdik. Bunlarında yakında ihaleleri sonuçlanacak bunların hepsi başlanacak bunlar hep pandemi sürecinde olacak şeyler. Eğitimde ciddi anlamda  yatırımlar yaptık. Yüzden fazla derslik bu sene içerisinde yaptık. Depreme dayanıklı olamayan birçok okulumuzu yıkıp tekrardan yaptık. Her anlamda ilimiz açısından  önemli yatırımları takip ediyoruz. Dertlisiyiz, nerede ne var ne sorun var, bunlar ne aşamada bunları nasıl çözeceğiz. Allah şükür ayakları yere basan her projeye hükümetimizden olumlu tepkiler ve destekler görüyoruz. Geçen hafta Kırsal Kalkınma projeleri 32 tane hibe aldık. 5 projemiz Sanayi Bakanlığından Adıyaman Gerger, Sincik Akıncılar ve Besni’ye  kazandırdık. Bunda da ciddi tekstil ve Adıyaman’da ayakkabı ile ciddi bir atılımımız olacak. Bütün bu projeler yapılıyor. Sanayi sitelerimizi genişletiyoruz. Tarımda yapılacakları her konuda takip ediyoruz. Her alanda nerde ne ihtiyaç  ne sorun varsa bunun çözümü için gerek yerelde yerinde inceleme yapıyoruz, gerekse aldığımız notları Ankara nezdinde çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz.”

Başkan Taş: Güzel hizmetleri için gönülden alkışlıyoruz

Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ise şöyle konuştu:

”Özellikle bu yıl uzun zamandır görmediğimiz özlemle gerçekte hasretle beklediğimiz Ahmet başkanımızı burada görmekten son derece memnuniyetimizi belirtmek isterim. Değerli il başkanımızı Mehmet Dağtekin’i gençlik kolları başkanımızı ve kadın kolları başkanımızı ve değerli yönetim kuruluna hepsine teşekkür ederim geldikleri için.

Herkes beni bilir ki Abdulkadir Geylani Taş olarak ben koyu bir AK Partiliyim, bir reis hayranıyım bayrak, vatan, devlet sevdalısıyım. Ben bu memleket için ne yapılırsa ölümüne giderim. Ahmet Aydın’dan Allah razı olsun, bin defa razı olsun, Türkiye’de dünyada Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da Ahmet Aydın bizi burada temsil ediyor.

Güzel hizmetleri için gönülden alkışlıyoruz kendisi hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı biz deriz ki keşke gerçekten Ahmet Aydın gibi 2 tane 3 tane milletvekilimiz olsa da Adıyaman’ımız gerçekten bir yerlere kavuşabilsin onun karakteri biz canı gönülden destekliyoruz. Yüzüne karşıda böyleyiz ben kimseye yağcılık yapmam neyse o. Adam gece, gündüz çalışıyor seversin sevmezsin ayrı konu karşımıza bundan dolayı eleştiride geliyor sert eleştiride geliyor ama bu bizim evimiz bu bizim abimiz bu bizim kardeşimiz.

Burasıda sağ olsun onun sayesinde onun katkılarıyla güzelleştirildi ve burası derneğimiz olarak, ev olarak. Her zaman demişizdir; burası sizin eviniz istediğiniz zaman gelirsin istediğiniz zaman gidersin bazen kızarız,, bazen kırılırız bazen darılırız ama kol kola kalırız derler.” Bizim hastaneyle ilgili sıkıntımız oldu Adıyaman’ımızın. Sayın başkanımız bu konuda açıklama yaptı sağ olsun 150 yataklı hastanemizin yapılacağı konusunda, benim için ayrı bir önem arz ediyor. Ayrıca 300 yataklı hastane yapılması daha ayrı bir güzellik. Biz istiyoruz ki bir an önce 150 yataklı hastanemizin yapılmasını eski güzelliğine kavuşmasını istiyoruz.

Bu konuda sağ olsun değerli açıklamaları ile şu an için bizi memnun etmiştir ve bizim için önemli olan büyük bir açıklama, güzel bir açıklamaydı bir müjde olarak bunu anlıyorum. Ben 2023’e kavuşmadan oranın tekrar hizmete gireceği olan inancımız bir kez daha burada güçlenmiş oldu dolayısıyla başkanımız sayın cumhurbaşkanımız özellikle bize söylemleri var, ‘siz bizim muhtarlar benim uçbeylerimdir sokak köşelerindeki mahallelerdeki benim temsilcilerimdir’. Cumhurbaşkanımızın sözlerini halkımıza, milletimize veririz ve biz bunların takipçisi oluruz. Takipçisi olacağımız kişi kim? İl başkanımız olur, ilçe başkanımız sonra kadın kollarımız teşkilat başkanımız gelir, dolayısıyla Ankara’da, Adıyaman’da ulaştıklarımız bizim temsili bulmaz dolayısıyla Ankara’da size bir şekilde ulaşmaya çalışırız. Bunlar bizim halk ile devlet arasındaki köprüyü görüyor biz köprüyüz sadece köprüyü yıkarlarsa her şey yıkılır.”

“Muhtarlarımızın gerçekten sorunları var, sıkıntıları var, derin yaralar”

Taş, AK Parti yönetimi ile uzun süredir görüşemedikleri için gergin olduklarına işaret ederek, “Bugün ziyaretimize geldiniz, teşekkürler nazik ziyaretinizden dolayı. Biraz gerginliğimiz var,  gerginliğimiz niye biliyorsunuz, uzun zamandır sizle görüşemedik bu konuda özlem gerginliği var. Yani siz olmayınca bize pek yüzümüze bakmıyorlar. O Yüzden kızgınlığımız bundan olsa gerek.

Dolayısıyla biz istiyoruz ki bu memleketimizin bir oyu bir oydur, memleketimizin bir çivisi bir çividir, bir binası bir binadır, bir tuğlası bir tuğladır üstüne koyalım daha güzel günlere gidelim. Herkes bir şeyler söylemek istiyor, muhtarlarımızın gerçekten sorunları var sıkıntıları var derin yaralar artık kapanmayacağı olaylar büyüyor bizde dernek başkanı olarak bunları dile getirmek zorundayım isteklerimiz karşılığı alınmayınca ister istemez biraz geriliyoruz kırılıyoruz bazen ister istemez küsüyoruz amacımız siz geldiğiniz zaman bu kırgınlıklarımız giderilmiş oluyor kızgınlıklarımız giderilmiş oluyor  hiç kimse bu konuda Abdulkadir Geylani Taş’a kızmasın çünkü benim mizacım budur bazen kırgındır, bazen kızgındır, bazen serttir ama her zaman ne yapmışsam memleketim için yapmaya çalışırız.” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha