Milletvekili Aydın, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve Yönetim Kurulu üyeleriyle İstanbul'da bir kafe de bir araya geldi.

-"ADIYAMAN'IN TANITIMI İÇİN ÖZEL BİR GAYRET RİCA EDİYORUM"

Burada güncel sorunlar üzerine sohbet eden, görüş alışverişinde bulunan Aydın,

Dünya'da, Türkiye'de neler olup bitiyor basından öğrendiklerini, belirterek, "Dolayısıyla bizim aktivitelerimizde dünyaya basın aracılığıyla duyurulabilmektedir. Bu hafta siyasi parti faaliyetlerimizin yanı sıra Adıyaman tanıtım günleri için buradayım. GAP Gazeteciler Birliği benim basın kuruluşları içerisinde önemsediğim bir kurumdur, düzenlediği GAP Oscarı ödül törenleriyle bölgemizi Türkiye'ye dünyaya duyurmada önemli hizmetler yaptı. Burada yönetim kurulu üyeleriniz ve bağlı kuruluşlarında Adıyaman’ın tanıtımı için özel bir gayret rica ediyorum, cemiyetinizde çeşitli illerden bölgelerden gazeteciler var, Adıyamanımızın tarihi turistik değerlerini konu edinen haber ve yazılar Adıyaman’ın tanıtımı için önemlidir yararlı olacaktır."diye konuştu.

-KIYMAZ: BASIN SEKTÖRUNDE GİRDİ MALIYETLERİ ARTTI, GELİR AZALDI

Yerel basının son yıllarda yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çeken GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise, "Kamuda ihalelerin doğrudan teminle alımların kamu yöneticileri tarafından tercih edilmesi, ihale ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanmasının önündeki en büyük engeldir, gazete kağıtları kalıp vs bir çok girdi maliyetleri de artınca, bu durum Anadolu’da yaşam mücadelesi veren basın kuruluşlarını zora sokmuştur.

Hükümet ihale ilanlarının mutlak surette yerel basında yayınlanması hususunda kararlılık göstermeli ve mümkünse gazetecilerin SSK primleri de belli bir süre yüzde 50 gibi bir indirime tabi tutulmalıdır."şeklinde konuştu.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin'in de hazır bulunduğu toplantıda hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha