Tütün konusunda gelinen nokta hakkında üreticilere bilgi veren Aydın, “Sizlerle bir aradayız. Her zaman olduğu gibi, her ne koşulda olursa olsun hemşerilerimizin, bu güzel toprakların yegane sahibi olan çiftçilerimizin yanındayız. Tekrar, tekrar usanmadan yineliyorum, Tütün ve üreticimiz kırmızıçizgimizdir” dedi.

“Çelikhan tütünün birinci sınıf”

Aydın, konuşmasının devamın ise; “Tütünü yasaklayan zihniyet ve tütün kartelleri ile mücadelemiz sürmektedir, amacımız tütünü kooperatifler üzerinden markalaştırmaktır. Sizlerden ricam algı operasyonlarına ve bütün toplumsal olaylarda olduğu gibi provokatörlere prim vermemeniz. Kooperatifler üzerinden tütünün kalitesine göre birden fazla marka çıkacak. Çelikhan tütünün birinci sınıf tütündür” diye konuştu.

Üreticiyi mağdur etmeyeceklerini kaydeden Aydın, “Gerçek üreticiyi gariban çiftçiyi asla mağdur etmeyeceğiz. Çiftçinin alın teri, göz bebeği ve emeği bizim için çok önemli mücadelemiz bunun için sürüyor. Bizler nasıl gerçek üreticinin önünü açabiliriz bunun derdindeyiz. Algı operasyonları, yalanlar ve iftiralar ile üstümüze geliyorlar bizim şahsımızın tütün ile ilgisi yok biz Adıyaman adına, Çelikhan adına bölge adına üreticimizi nasıl rahatlatabilirizin derdindeyiz. Bundan sonraki süreçte de sorunlar olabileceğini belirten Aydın, biz buradayız sürekli sizler ile birlikteyiz bu sorunlarında üstesinden gelerek tütünü yasal zemine kavuşturarak marka haline getireceğiz” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha