Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin ziyaretinde AGAD yönetim kurulu üyeleri Akif Beyaz, Metin Harıkçı, Emin Soydan Doğru, Fahrettin Çelik hazır bulundu.
Ülkenin gündeminde olan döviz kurları hakkında değerlendirmede bulunan Abdurrahman Tutdere,“Meclisin tatil edilmesiyle birlikte il başkanımız ve il örgütümüzle birlikte sivil toplum örgütlerimizi ve basınımızı ziyaret ediyoruz. Adıyaman’ın sorunları konusunda ziyaret ettiğimiz kuruluşlardan bilgi alıyoruz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde karşılıklı olarak bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Adıyaman’ın sorunlarına baktığımız zaman yaşanan krizle birlikte hızla artan işsizlik ve yoksulluk gün geçtikçe artmaktadır. Adıyaman’ın istihdam anlamında yeni projelere ihtiyacı var. Bu sebeple Adıyaman’ın sorunlarının çözümü için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sorunları ilgili kurumlara ileteceğiz. Bunun dışında ülkemiz son 1 haftadır bir krizle karşı karşıya kalmıştır. Bu krizin tek sebebi hükümetin iç ve dış politikasındaki yanlışlıklardan kaynaklanmaktadır. ABD’nin ülkemize yönelik bilinçli olarak uyguladığı birtakım uygulamalar var. Ülkemizin içinde bulunduğu kırılgan durumla birlikte ABD’nin yapmış olduğu tavır ortadadır. Bizler ülke olarak her türlü saldırıya karşı her türlü tedbiri almak zorundayız. Burada birinci sorumluluk hükümettedir. Bu durum hükümetin uygulamış olduğu yanlış dış politikalardan kaynaklıdır. Seçimden sonra herşeyin düzeleceği söyleniyordu.  Bugün ise sorunların gittikçe derinleştiğini görmekteyiz. Bu krizin çözülmesi ve halkın bu krizden en az şekilde etkilenmesi için ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor. Genel başkanımız kamuoyuna bu konuda bir çözüm reçetesi paylaştı.  Hükümet tarafından inşallah bu çözüm önerileri dikkate alınır. Tek dileğimiz bu kriz çok fazla derinleşmeden, vatandaşlarımız çok daha mağdur olmadan gerekli tedbirlerin alınmasıdır” diye konuştu.
- ABD’DEN İTHAL EDİLEN TÜTÜNÜN İŞLEYİŞİNİ DURDURUN
Tutdere, açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümet yetkililerine seslenerek; “Adıyaman’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Eğer siz ABD’nin yapmış olduğu bu operasyona karşı ciddi bir kampanya yürütmek istiyorsanız öncelikle ABD’nin tütün ve tütün mamullerine yönelik olarak ithalatını durdurmanız gerekiyor. Marlboro’dan başlayarak tütün ithalatını durdurun. Adıyaman’daki sarmalık kıyılmış tütünün önünü açın. Yasakları kaldırın. Milli bir gelir olan tütün piyasada serbest olsun.  En güzel cevabı bu şekilde ABD’ye vermiş oluruz. Bu şekilde kendi topraklarımızda yetişen, insanlarımızın altın teri ve ekmeği olan tütünün önü açılmış olur. ABD’den ithal edilen tütünün işleyişini durdurun. Ülkemizin milli olan parasını ABD’ye vereceğinize yerli tütüne harcayın. Tütünün iç piyasada dolaşımı serbest olsun. Ve bu şekilde Türkiye kazansın, Adıyaman kazansın. Adıyaman’da işsizlik ve yoksullukla ilgili olarak sorunların çözüme kavuşabilmesi, temel sorunların çözülmesi için parlamentoda üzerime düşeni yapacağım. Parlamentodaki çalışma süresi içerisinde çok ciddi sorunları dile getirdik. Ve bu sorunların takipçisi olacağım. Adıyaman’da basımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte istişare içerisinde olacağız. Ve böylelikle parti teşkilatımızla birlikte üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Basımız bugüne kadar Adıyaman’ın sesi oldu. Sorunların çözümünde basımız çok önemli bir rolü üstlenmekte. Adıyaman milletvekili olarak bugüne kadar hep Adıyaman basının yanında yer aldım, bundan sonrada yer almaya devam edeceğim. Hep birlikte ilimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha