Kılıç, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ülkücüyüm ama Bahçeli yüzünden MHP' ye oy vermiyorum dediğiniz zaman istediğiniz yere oy vermekte serbest kalıyorsunuz. Bunun ehven-i şer i yok. İster HDP, ister AK Parti, ister İyi Parti, özgürsünüz. Şahsiyetçilik bu noktada özgürlüğünüze temel oluşturur. Bu bundan iyidir diye bir şey yok. Gittin mi gitmişsindir, bitmiştir. Sandıkta MHP’ye, Devlet Bahçeli’ye ders vermeye kalkmak tam bir komedi. Ülkücü olup da tevellütü 60’ın üzerinde olanlar bunu gayet iyi bilir . Denendi, tecrübe edildi defalarca. Sanki MHP’yi sandığa gömünce bir şey mi değişecek sanıyorsunuz. BBP ayrıldı, İyi Parti ayrıldı, 2002'de baraj altında da kaldı. Çok daha evvel kapatıldı. Bu yapıdan daha nice partiler çıkar derdi, makam, koltuk olduktan sonra hiç de yadırgamam. Şerefi olan bunu kullanmaz. Vehimli ve telaşlı bir ruh haliyle mezun olmadıkları koltuk ikramına meyledenler, sanıyorum, hırslarına yenilenler, ilkeleri çoraklaşanlardır. Koltuk bir amaç değil, vasıtadır. Ülküsüz bir koltuk, ilkesiz ve iradesiz bir duruş akıllıya deli, alime cahil, kahramana, korkaklık yaftası vurmaktır. Koltuk tedarikçiliğine heveslenenler, mevki düşkünlüğüne kaplanlar hayat ve siyasetin hakkını layıkıyla verebilirler mi? Meçhulün girdabında sürüklendiklerini unutup da malumun kıyılarına çıkmayı isteyenler çözüldükçe düğümlendiklerini ne zaman anlayacaklar"

"Menfaatleri için bütün ilkelerini feda edenler, ilkeleri için bütün menfaatlerini feda edenleri anlayamazlar."diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu davanın hamuru şehit kanıyla yoğrulmuştur. Ülkü sancağı emin ve ehil ellerde olduğu müddetçe başarı gelecektir. Beyni basmayan satranç bilmeyen hiç ağzını açmasın. Bunun yolunun bu olmadığını anlamadıysanız hiç bir şey öğrenememişsiniz demektir. Ben bugün bu noktaya ülkücüleri çok daha yakından tanıdığım için vardım. Her biri kendi başına bağımsız sancak birliği Ülkücüler, zapturapt altına giremeyen sürekli itiraz eden sorgulayan ama duygusal insanlar. Maalesef bilimsel yaklaşımları pek iyi değil. Böyle bir camiayı kontrol etmek kolay değil. Her kafadan bir ton ses çıkıyor. Evet istişare mühim ama istişareyi kimle yaptığınız da mühim.Hiç kimse ben şu kadarım bu kadarım demiyor. Çoluğunuzu çocuğunuzu yetiştirin işinin ehli insanlar olsunlar bırakın onlar gereğini yapsın.”

Kaynak : PHA
Kaynak: pha