Köse, "Her geçen gün Ortadoğu bataklığına sürüklenirken IŞİD'in kadınlara yaptığı iğrenç zulmün bir benzerini 17 Nisan sabahı ülkemizde mi yaşayacağız?" diye sordu.
Referandum çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Adıyaman'a gelen Köse, parti binasında kadınlarla bir araya geldi. Köse, burada referandumla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Türkiye'nin önemli bir kararın eşiğinde olduğunu ve geleceği adına kararını sandığa yansıtmaya hazırlandığını belirten Köse, "Siyasi atmosferin içinde yaşanan tüm gerilimlerin yanında yine kadınlar, birliğin beraberliğin simgesi olmayı, kampanya yürüttüğü alanları Türkiye'nin özlenen tablolarına çevirmeyi başardı. Tüm bu çabalara rağmen çeşitli illerde ve birçok platformda çalışmalarımız sırasında kadın arkadaşlarımız şiddete ve tacize maruz kaldı. Bu şiddetin en çirkini ise açık hedef gösterilerek  yaşandı" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir çalışanın sosyal medyadaki skandal paylaşımlarına değinen Köse, "Bir kez daha tekrarlamak istemediğimiz iğrençlikte sözlerle kadınlarımızı cinsel sapkınlığı ile açık hedef yapma  cüretini gösterdi. Bu olay hepimize şunu düşündürdü. Her geçen gün Ortadoğu bataklığına sürüklenirken IŞİD'in kadınlara yaptığı iğrenç zulmün bir benzerini 17 Nisan sabahı ülkemizde mi yaşayacağız?" ifadelerini kullandı. 
Köse, şöyle devam etti: "Bu sorunun cevabı uzun yıllardır Cumhuriyet değerlerinden  uzaklaştırılan ülkemizde her geçen yıl artan kadın cinayetlerinin ve maruz kaldığımız şiddet ve tacizin oluşma sürecinde yer almaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sözleri söyleyen şahıs sadece açığa alınıyorsa adalet yine sessiz kalıyorsa bir referandum sonucuna bakmadan  da karanlığa sürüklendiğimizi  görmek mümkündür."
Hayır demek için güçlü sebeplerin bulunduğunu aktaran Köse, "Fakat bu ağır ifadeleri sadece hayır diyen kadınlara edilmiş sözler olarak görülmez. İnsanlık onuruna sahip her fert için edilmiş  ağır bir sözdür ve bu sözlerden rahatsız olan siyasi görüşü ne olursa olsun her kadın ve erkek insan olmanın onurunu taşıyor demektir.   Bu cüreti gösteren bu şahıs ve bu zihniyet ilk değildir ama inancımız ve kararlılığımız son olması için mücadele etmektir.  Altını bir kez daha çizmek isterim ki referanduma birkaç gün kala yaşanan çirkinlikten bir siyasi malzeme çıkartmak, bir hayır/evet ayırımı çıkartmak niyetinde değiliz. Bu açıklama ile tüm kadınların onuruna demokratik özgürlüğüne sahip çıktığımızı belirtiyoruz  ve diyoruz ki gelin tüm kadınlarımız  kol kola karanlığa göğüs gerelim. Bu kararlılık ile hangi  siyasi görüşte olursa olsun tüm kadınlarımızın özgürce yaşayacağı, bu zihniyetin adalet önün de hak ettiği cezayı alacağı bir daha asla böyle bir olayın yaşanmayacağı bir yönetim sistemini hep birlikte oluşturalım" açıklamasında bulundu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha