Başkan Kenan Doğan'ın gündeme dair açıklaması şöyledir:

Son bir kaç gündür Sosyal medyada Türkiye gündemine taşınan Adıyaman ile ilgili her iki insanı ilgilendiren meseledede Olayın aslını bırakıp sadece ahlaki boyutuyla ilgilenmek ve gündemde tutmak olayı biraz da asıl konuşulması gerekenlerin dışarıda bırakılma gayretlerinden başka bir şey değildir.

Bu olay ne zaman olmuş ne zaman ortaya dökülmüş asıl bağlantı hangi ticari olay,kişiler bu gücü kimden alıyor mesele bu yönü ile hiç ele alındımı. 

GAZİANTEP’te ki ARSANIN TAPUSUNDA SORUN ÇIKINCA?

Düşünebiliyor musunuz her iki adam aynı vekilin yakını ve onları o göreve getirten aynı vekil  ama tartışılan konu şahısların kendilerine yakıştırdıkları gayrı ahlaki özel hayatları yani kendi günahları.           

HARCANAN PARANIN KAYNAĞI ARAŞTIRILMALI

Oysa tartışılması gereken harcanan paraların kaynağı olmalıydı.o şahısların o görevlere getiriliş sebepleri sadece akrabalık bağlarımı yoksa kabiliyetlerimi veya toplumun bilmediği hangi özellikleridir bu tartışılmalıydı.  

Bakılması gereken bir başka  husus İddia edildiği gibi paralar Gaziantep’te kamuya ait Bir arsanın pazarlanması hususunda adıyamanlı bir iş insanının işin içerisine çekilerek bankadan verilen krediler ve sonrasında pazarlanması düşünen arsanın tapusu konusunda problem çıkınca İşin olmayışı ve buna bağlı anlaşmazlıkların ortaya çıkmasıyla ortaklığın bozulması ve sonrası malum resim,video ve diğer iddiaların ortaya dökülmesi mi yoksa Bu gücü onlara verenler mi.

HUKUKEN DEĞİLSE BİLE SİYASETTEN SORUMLUDUR

Görevden azledilenlerin çapsızlıkları,  ehil olmayışları Yaşam tarzları başka bir konu,bunları o makamlara getirerek güç kazandırma ve sonrasında malum işlerin olması başka bir konu.
Sorumluluk makamında olanların hukuken sorumlu olmasalarda yol arkadaşları belirlenirken "liyakat,ahlak ve kamuoyundaki ederlerine bakmak gerek .
Sonuç olarak Hukuken sorumlu olmayabilirsiniz ama siyaseten sorumlusunuz..Bu ve buna benzer konularda aynı vekilin danışmanları ile ilgili kamuoyunda konuşulan bir çok hadise mutlak kendisininde kulağına gitmiştir en azından bu kişilerin yaşam tarzları harcamaları ve kendisi ile birlikte çalışmaya başladıktan bu yana menkul ve gayrimenkullerinin ne seviyede artığına bakılmalıydı mal artışlarında acaiplik varsa irdelenmeliydi.

BİR ÇOK OLAYDA DANIŞMANIN ADI GEÇTİ

Mesela Ege bölgesinde bir sigara fabrikasının ruhsat işlemi ile ilgili dedikodu yayıldığında veya Tarsusta adli bir konuda Adıyamanlı olmayan danışmanının adı geçtiğinde bu konulara müdahil olup enine boyuna konu incelenseydi,kamu kurum ve kuruluşları’na yönetici olarak Atattıracağı şahısları hem liyakat yönüyle hem de ahlaki yönüyle bir İnceleyebilseydi onların kendisine akraba oluşları veya kendisine olan özel ilgilerinden  ziyade bilgisine becerisine ahlaki yapısına ve toplumda karşılığı olup olmadığına bakabilseydi sanırım olaylar bu boyuta gelmezdi.

GÖREVE GETİRDİĞİNİZ KİŞİLER KONTROL EDİLMELİYDİ

Bu gün gelinen noktada atama ve yönetme yetkisi olan kişilere bir siyasetçi  olarak değil emekli bir bürokrat olarak tavsiyem bir göreve atattıklarınız veya vesile olduğunuz şahıslar için eğer bir olumsuz haber aldıysanız mutlaka incelettirin yoksa iddia edilen konun gerçek olduğu ortaya çıkarsa maddi ortaklığınız yoksa bile manevi ortaklığınızdan dolayı hem insanların gönlünde hemide ahiret hayatınızda mutlak yargılanırsınız.son olarak Bir sayın valimin söylediği söz aktarmak istiyorum.O güzel insan derdi ki arkadaşlar yetki verdiğiniz çalışma arkadaşlarınızı önceden yetkili bir makamda görev yaparken tanımadıysanız tam Anlamı ile tanıyana kadar 6-7 ayda bir sessiz sedasız kontrol edin. kendinize inandığınız gibi onada inanana kadar bu kontrolünüz devam etsin.çünkü para ile imtihan bu dünyada imtihanların en zorlusudur.

Editör: Adıyaman Haber